Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

"Στα μπλόκα τις αγροτιάς να σπάσει ο τσαμπουκάς"


Όπως και επί ΠΑ.ΣΟ.Κ. , έτσι και τώρα επί Ν.Δ. , εσείς οι αγρότες είσαστε ανένδοτοι και άπληστοι!

Κάνετε τον αγώνα σας λυγίζοντας και κόβοντας την χώρα στα δύο, κάνοντας μπλόκα σε εθνικές οδούς.

Κάθε κυβέρνηση που περνάει από την εξουσία σας δίνει λεφτά και αυτό είναι το ευχαριστώ;


Και τώρα στα σοβαρά ( - προς αποφυγήν παρεξηγήσεων - για όσους δεν το κατάλαβαν, αστειεύομαι στις παραπάνω προτάσεις).

Η χώρα μας, ακόμα, βασίζεται κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό στην αγροτική οικονομία.
Δυστυχώς, η αγροτική παραγωγή δεν είναι τεχνολογικά τόσο ανεπτυγμένη όσο σε κάποιες άλλες χώρες, όπου υπάρχουν πολύ καλύτερες υποδομές και παροχές για αυτόν που θα επιλέξει να εργαστεί ως αγρότης καθώς και η ασφάλεια, που παρέχετε για καταστροφές και άλλα γεγονότα, είναι σαφώς πολύ μεγαλύτερη.

Αυτό οδηγεί τους αγρότες σε κινητοποιήσεις αυτού του τύπου εδώ και αρκετά χρόνια.

Και καλά κάνουν. Πολλοί από αυτούς εναπόθεσαν τις τελευταίες τους ελπίδες μετά από τις απανωτές πίκρες που φάγανε επί κυβερνήσεως Σημίτη, στην Ν.Δ. και στον κ. Καραμανλή.
Τον κ. Καραμνλή που είχε δεσμευθεί προεκλογικά να μεταφέρει ο ίδιος τις δύσκολες συνθήκες των Ελλήνων αγροτών στις Βρυξέλλες για να ζητήσει επιείκεια στα μέτρα που θέτει η Ε.Ε. για την αγροτική οικονομία .
Εδώ και 5 χρόνια ο κ. Καραμανλής ακόμα πηγαίνει για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Αυτή τη φορά τουλάχιστον η Ν.Δ. δεν μπορεί να κατηγορήσει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. για την δική της απραξία τα τελευταία 5 χρόνια (τουλάχιστον στον αγροτικό τομέα).
Βέβαια το ΠΑ.ΣΟ.Κ. περίμενε να βγει στην αντιπολίτευση για να αρχίσει να προτείνει σοβαρά (αν και λίγο ουτοπικά ώρες ώρες) μέτρα για την αντιμετώπιση των αγροτικών - και όχι μόνο - προβλημάτων.

Η τιμή πώλησης των προϊόντων των αγροτών έχει πέσει ενώ το κόστος παραγωγής μονίμως ανεβαίνει. Το εισόδημά τους συνεχώς μειώνεται.

Βιαστική λύση (όπως συμβαίνει τον τελευταίο χρόνο σε όλα τα θέματα) έδωσε πάλι η κυβέρνηση. Πότε πρόλαβαν και μελέτησαν το σχέδιο παροχών που ανέρχεται στα 500 εκατ. ευρώ;
Για τους αγρότες 500 εκατ. ευρώ, για τις τράπεζες όμως 28 δισ. ευρώ ζεστά ζεστά. Οι τράπεζες ψηφίζουν τις κυβερνήσεις;

Τέλος πάντων.

Αποζημιώσεις ύψους 30-60 ευρώ το στρέμμα λοιπόν. Αγοράζεις ένα ψωμί, ένα λίτρο γάλα και ένα πακέτο τσιγάρα για 6 με 12 μέρες. Είναι σαν το αστείο με τις αυξήσεις στις συντάξεις που καταφέρνει, επιτέλους, ο συνταξιούχος να πάρει μια ελιά και μια κουτσουλιά ταραμά.

Πάντως, μαζί με τις αποζημιώσεις, ο νέος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρης Χατζηγάκης, "κάλεσε τους αγρότες να ανταποκριθούν θετικά στα παραπάνω μέτρα, τονίζοντας ότι τώρα ξεκινά μία νέα πορεία συνεργασίας μαζί τους για την επίλυση των προβλημάτων και των αιτημάτων τους".

Καρφώνεστε από μόνοι σας κύριοι.

Τώρα
ξεκινάει η νέα πορεία συνεργασίας (και μοναδική, μιας και δεν είδαμε κάποια άλλη τόσο καιρό);
Μετά από 5 χρόνια
;
Και ξεκινάει με βιαστικές παροχές και παρακαλητά;

(Κάτι τέτοιες κινήσεις σε κάνουν να αναρωτιέσαι πόσο κοντά είναι οι εκλογές)

Καλή συνέχεια, λοιπόν, στους αγώνες των αγροτών.
Οι δρόμοι σας ανήκουν και το δίκαιο είναι με το μέρος σας.

1 σχόλιο:

  1. Τι τα θες;
    Ξαναβλέπουμε το ίδιο έργο όπως πριν λίγες μέρες με τα επεισόδια που ακολούθησαν τη δολοφονία του Αλέξανδρου. Έτσι και τότε, η τακτική του κράτους (ο θεός να την κάνει τακτική και ο ίδιος να το κάνει και κράτος) ήταν να αφήσουν τα πάντα να καούν για να στραφεί η κοινή γνώμη κατά των "αναρχικών".
    Έτσι και τώρα. Η Ελλάδα κόβεται, όχι στη μέση, αλλά σε είκοσι κομμάτια, η έρμη η οικονομία πάει κατά διαόλου, οι (ελάχιστες) εξαγωγές σταματούν, και η κυβέρνηση παρακολουθεί με ενδιαφέρον τα νέα καθημερινά επεισόδια (του σίριαλ). Σκοπός ένας και ξεκάθαρος. Να απαξιωθούν στα μάτια της σιωπηρής πλειοψηφίας, και οι αγρότες (τι καλά να έχεις τους υπηκόους σου να βγάζουν τα μάτια τους μεταξύ τους...) αλλά και οι προωθημένες μορφές πάλης. Λές και αν έκαναν καθιστική διαμαρτυρία στο Σύνταγμα ή happening με Ντάτσουν στο Κολωνάκι, θα ίδρωνε κανενός το αυτάκι.
    Όμως κι αυτό το ΚΚΕ βρε παιδάκι μου... Μπαμ κάνει ότι δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τη δικαίωση των αγροτών παρά για το κλίμα και καλά λαϊκής εξέγερσης που προσπαθεί να δημιουργήσει.
    Αδέλφια αγρότες, αν θέλετε ο αγώνας σας να δικαιωθεί, αλλάξτε μορφή πάλης. Σήμερα (και πάντοτε), μόνον ένα πράγμα μπορεί να κάνει την κυβέρνηση να σας ακούσει. Κλείστε τα ταμεία της. Αποκλείστε το Υπουργείο Οικονομικών και μερικές κεντρικές Εφορίες. Αν μετά μερικές μέρες αναδουλιάς δεν τρέξουν να σας παρακαλέσουν να τα βρείτε, να μη με λένε Νίκο.
    Ουφ, τα είπα και ξεθύμανα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή