Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Ερώτηση #5 - Προς: Γ. Βουλγαράκη

Κύριε πρώην υπουργέ,

ήταν πολύ θαρραλέα η κίνησή σας να ζητήσετε συγνώμη.
Έστω και εάν επιλέξατε να το κάνετε λίγο καθυστερημένα, μερικούς μήνες μετά την "στοχοποίηση" του προσώπου σας και την παραίτηση σας.

Θα ήταν από τις φορές που θα άξιζε κάποιου είδους έπαινο η συμπεριφορά αυτή, μιας και τέτοιες κινήσεις δύσκολα γίνονται στην πολιτική της Ελλάδας με τους αδιάλλακτους, απόλυτους και ισχυρογνώμονες πολιτικούς που επιλέγουμε.

<<Έκανα το τεράστιο λάθος να θεωρήσω ότι μοναδικά στοιχεία αξιολόγησης ενός πολιτικού αποτελούν η αποτελεσματικότητα στο κυβερνητικό έργο που του έχει ανατεθεί και η χρηστή οικονομική διαχείριση στον τομέα ευθύνης του. Και οι δύο αυτές παράμετροι είναι βέβαια πολύ σημαντικές, παραγνώρισα όμως το ότι σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία ένας πολιτικός δεν μπορεί να προκαλεί τους πολίτες με επιλογές lifestyle>>.

Μεγάλη αλήθεια. Μακάρι αυτό ακριβώς να το μάθουν και κάποιοι άλλοι πολιτικοί (όχι μόνο βουλευτές) οι οποίοι συνεχίζουν να προκαλούν με την συμπεριφορά τους, την αλαζονεία τους και τον πλουτισμό τους.

Ως εδώ, καλά.
Σώσατε και το συμβάν με την γνωστή πλέον "ατάκα" <<ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό>>.

Λίγο πιο μετά όμως το χάσατε.

<<Θα ήθελα ειλικρινά να ζητήσω συγγνώμη από τον κόσμο της ΝΔ αν με τη συμπεριφορά μου τους πλήγωσα και τους έκανα να αισθάνονται άβολα>>.

Περιορίσατε την συγνώμη σας στους ψηφοφόρους και στους συναδέλφους σας.

5 χρόνια που κυβερνούσατε την Ελλάδα, μόνο αυτούς σας ενδιέφερε να μην πληγώσετε; Κάνετε διακρίσεις, τέτοιου βαθμού, στον λαό όταν αποκλειστικά και μόνο αυτόν έπρεπε να υπηρετήσετε και σε αυτόν έπρεπε να απευθύνετε την συγνώμη σας;
Μόνο για τους οπαδούς της Ν.Δ. κυβερνούσατε την χώρα;
Γι' αυτούς εργαζόσασταν τόσα χρόνια;

Ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου