Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2009

Έχω καλό ανασχηματισμό λέμε!

Έφτασε η ώρα.
Σιγά σιγά, ο Ελληνικός λαός θα λάβει και αυτός το Πρωτοχρονιάτικο δώρο του από την κυβέρνηση.

Με μεγάλη χαρά, όλοι μας, θα ανοίξουμε το δεματάκι που θα μας έρθει κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, για να ανακαλύψουμε ότι και φέτος πήραμε ακόμα ένα λαμπερό και γυαλιστερό "επικοινωνιακό τρικ".
Με βάση τα λεγόμενα τον έγκυρων δημοσιογράφων των Μέσων Μαζικής Αποβλάκωσης, ο ανασχηματισμός (που θα βγάλει την Ελλάδα από την δύσκολη θέση σε όλους τους τομείς, όπως ισχυρίζονται οι φανατικά αισιόδοξοι) έρχεται ίσως και πριν την γιορτή των Φώτων.

Δυο βασικές απορίες μου δημιουργούνται όταν γράφω αυτό το "θα βγάλει την Ελλάδα από την δύσκολη θέση σε όλους τους τομείς", επειδή υποτίθεται ότι με τον ανασχηματισμό, πιο άξια πρόσωπα μπαίνουν στις κυβερνητικές θέσεις, με σκοπό την καλύτερη διακυβέρνηση του τόπου.

Απορία νούμερο 1.

Εφόσον, η χώρα πάει κατά διαόλου εδώ και καιρό και ειδικά τους τελευταίους μήνες, γιατί ο ανασχηματισμός αργεί τόσο; Μήπως απλά αφήνουν την κατάσταση να γίνει όσο πιο χάλια γίνεται, για να μας δείξουν πόσο καλοί πραγματικά είναι στα δύσκολα;
Από όσο θυμάμαι μετά τον προηγούμενο ανασχηματισμό, η κατάσταση μόνο χειρότερη έγινε (με εξαίρεση ίσως το Εθνικό Κτηματολόγιο).


Απορία νούμερο 2.

Με βάση τις φήμες που κυκλοφορούν από τα ΜΜΕ και τις προσωπικές απόψεις υπουργών και βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, λίγοι θα αλλάξουν θέση. Οι υπουργοί των: οικονομίας, ΠΕΧΩΔΕ, εξωτερικών, μεταφοράς και μάλλον απασχόλησης, θα μείνουν στην θέση τους.
Έτσι λοιπόν δίνουμε στον λαό να καταλάβει ότι:
α) Η οικονομία της Ελλάδας βρίσκεται σε καλή κατάσταση και τα χέρια του κ. Αλογοσκούφη είναι τα πιο έμπειρα και κατάλληλα για την συνέχιση του άψογου έργου της κυβερνήσεως στον τομέα αυτόν
β) Ο κ. Σουφλιάς συνεχίζει το έργο του κτηματολογίου με τα λεφτά που χαρούμενοι δίνουν οι ψηφοφόροι
γ) Η κ. Μπακογιάννη θα είναι εκεί για να υπερασπιστεί την Ελλάδα στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, συνεχίζοντας την παράδοση της επιτυχημένης (*γκουχου*) και μετριοπαθούς πολιτικής της τα τελευταία χρόνια.
δ) Η ολυμπιακή, χάρη στον κ. Χατζηδάκη, θα καταφέρει να ιδιωτικοποιηθεί, με τις ευλογίες όλων μας, επειδή αυτό θέλουμε και γι' αυτό διαδηλώνουμε.
ε) Η κ. Πάλλη-Πετραλιά, που βρίσκεται στο υπουργείο απασχόλησης, ε, η γυναίκα δεν απασχολεί και κανέναν, οπότε καλά βρίσκεται εκεί.

Δηλαδή, υπαινίσσονται ότι τα προβλήματα της Ελλάδος περιορίζονται σε αυτά που αφορούν τα υπουργεία: Παιδείας, Υγείας, Επικρατείας, Δημοσίας Τάξης και Άμυνας (συγχωρέστε με εάν ξεχνάω κάποιο);


Πώς γίνεται σε μία τόσο μικρή χώρα, τόσοι λίγοι άνθρωποι, να περνάνε τόσους πολλούς άλλους ανθρώπους (τον λαό) , για χαζούς;

Η πλάκα είναι ότι μάλλον είμαστε χαζοί.
Απαισιόδοξο; Απόλυτο;
Δεν μπορώ να κρίνω κατάλληλα.
Όταν τους επιτρέπουμε να κάνουν τέτοιους χειρισμούς όπως αυτοί γουστάρουν, τότε είμαστε χαζοί. Ή καλύτερα να πω ανίδεοι;

Θα διχαστεί πάλι ο κοσμάκης και θα λέει
"άαα ο Καραμανλής έκανε πολύ καλό ανασχηματισμό και τώρα θα τηρήσει τις υποσχέσεις του"
ή
"τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου, πάλι τίποτα δεν θα αλλάξει"
Ας δώσω από μία απάντηση στις δυο αντιδράσεις.
Αντίδραση 1: Περιμένεις έναν ανασχηματισμό μετά από 5 χρόνια, για να τηρήσει τις υποσχέσεις που έδωσε όταν ακόμα ήταν αντιπολίτευση;
Αντίδραση 2: Είσαι λάθος. Θα αλλάξει και σου το εγγυώμαι. Απλά δεν σου λέω εάν θα γίνουν χειρότερα ή πολύ χειρότερα (να έχει και λίγο σασπένς η υπόθεση).

Σας αφήνω με την πρώτη εικαστική παρέμβαση του Σουφλέ στο ύφος της γνωστής διαφήμισης αυτοκινήτου.
Καλή χρονιά και χρόνια πολλά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου