Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Ερώτηση #7 - Προς: Σ. Χατζηγάκη

Κύριε Σωτήρη Χατζηγάκη,

η είσοδος σας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ξεκινάει με ταραχές και δυσκολίες τις οποίες πρόλαβε και γλύτωσε ο προκάτοχός σας μετά τον ανασχηματισμό.
Τόσα χρόνια ήσασταν στο υπουργείο δικαιοσύνης και είχατε συνηθίσει και ξέρατε (ή δείχνατε να ξέρετε) πως να χειρίζεστε τις καταστάσεις που προέκυπταν.
Ξαφνικά όμως, βρεθήκατε σε ένα υπουργείο, στο οποίο αργά ή γρήγορα εμφανίζονται μεγάλες δυσκολίες στις οποίες ικανοποιητικές και μακροχρόνιες λύσεις, δίνονται δύσκολα.

Τόσα χρόνια απραξίας στον τομέα της αγροτικής ανάπτυξης μαζεύτηκαν και παρέα με την οικονομική κρίση ξεχείλισε το ποτήρι.

Με 500 εκατ. ευρώ αποφασίσατε να προσπαθήσετε να βάλετε ένα τέλος στις αντιδράσεις και στα μπλόκα των αγροτών.

Από ότι φαίνεται, όμως, οι αγρότες δεν δείχνουν καθόλου ικανοποιημένοι από τα βιαστικά μέτρα που προτείνατε και είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν να κόβουν την χώρα σε 20-22 κομμάτια.
Δεν τους αρκούν τα 500 εκατ. ευρώ που ουσιαστικά είναι 30-40 ευρώ αποζημίωση για τον κάθε αγρότη.

Ακόμα και άλλοι υπουργοί φτάσανε στο σημείο, να εκφράζουν δημόσια την απορία τους για την καθυστέρηση λήψεως μέτρων.

Με βάση τα λόγια σας, δεν είσαστε σε θέση να ξεπεράσετε τα 500 εκατ. ευρώ.
Στην σημερινή σας δήλωση, είπατε ότι δεχόσαστε πιέσεις από άλλες κοινωνικές ομάδες για τις παροχές που δίνετε στους αγρότες (από την οποία, προκύπτει, ουσιαστικά, κοινωνική αδικία εις βάρος άλλων στρωμάτων τα οποία έχουν και αυτά ανάγκη για οικονομική ενίσχυση).

Λογικό είναι οι αγρότες να ζητάνε κι άλλα.
Εδώ η κυβέρνησή σας, έδωσε 28 δισ. ευρώ στις τράπεζες και τώρα περιορίζεται στην παροχή 500 εκατ. ευρώ στους αγρότες, στους οποίους, άλλωστε, στηρίζεται πολύ μεγάλο ποσοστό της Ελληνικής οικονομίας.

Αφού ισχυρίζεστε ότι δεν μπορείτε να ανεβάσετε το ποσό των παροχών, τι μέτρα σκοπεύετε να λάβετε για τους αγρότες;
Προς τι όλοι αυτοί οι διάλογοι αφού δεν πρόκειται να αλλάξετε κάτι στα μέτρα που ανακοινώσατε;
Μήπως και αυτές οι βιαστικές παροχές έχουν το άρωμα των εκλογών και προσπαθούν να αλλάξουν το αρνητικό κλίμα που προκαλούν οι δημοσκοπήσεις για το κυβερνών κόμμα;

Ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου