Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

Πως να γίνετε αξιόλογος πολιτικός της Δεξιάς.

Σήμερα, θα επιχειρήσουμε να δώσουμε κάποιους γενικούς κανόνες-οδηγίες και συγκεκριμένες παραδειγματικές πορείες-κινήσεις που ακολούθησαν μερικοί πετυχημένοι πολιτικοί του μοντέρνου νεοελληνικού πολιτικού κόσμου της δεξιάς, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μια φόρμουλα επιτυχίας για τους ανερχόμενους πολιτικούς της ίδιας ιδεολογικής και πολιτικής πλευράς.

Το Πολιτικοκοινωνικό Σουφλέ παρουσιάζει:


Πολιτική Επιτυχία για Αρχάριους
(Έκδοση για Δεξιούς πολιτικούς)


Κεφάλαιο/Παράδειγμα προς μίμηση #1

Θεόδωρος Ρουσόπουλος
Επιτυχημένος δημοσιογράφος εργαζόμενος για αρκετά χρόνια σε μεγάλο ιδιωτικό κανάλι και σε μεγάλες εφημερίδες, στο πολιτικό ρεπορτάζ.
Υποστήριζε υποψήφιο δήμαρχο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και φημολογείτο (και μάλλον αληθεύει) ότι ήταν και μέλος της νεολαίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. καθώς επίσης το κανάλι στο οποίο εργαζόταν είχε την τάση να ευνοεί (σήμερα σε μικρότερο βαθμό) το κόμμα αυτό.
Το 2000 μετά από πρόταση από την Ν.Δ. επέλεξε να συνεργαστεί μαζί τους από την θέση του εκπρόσωπου τύπου της Ν.Δ. . Το 2004 εξελέγη βουλευτής επικρατείας με την Ν.Δ. . Από τότε και μέχρι το 2008 είχε την θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου (ή Υπουργός Επικρατείας εάν σας αρέσει περισσότερο). Στα τέλη του 2008 μετά από συκοφαντίες που τον συνέδεαν με το σκάνδαλο της Μονής Βατοπαιδίου, επειδή ο Εφραίμ - υπεύθυνος πίσω από το σκάνδαλο με τις ανταλλαγές - είναι ο πνευματικός του και είχαν τακτικές συναντήσεις, επέβαλε την παραίτηση του στον Πρωθυπουργό.

Σημεία Προσοχής:
1. Δεν παίζει ρόλο από ποιο κόμμα ξεκινάτε την πολιτική σας σταδιοδρομία, αρκεί να "ξεπουλήσετε" όλα τα πιστεύω σας μόλις σας δοθεί η πρώτη ευκαιρία από την δεξιά.
2. Φροντίστε να έχετε τον Πρωθυπουργό από κοντά σας για να αποφύγετε καταστάσεις όπως αυτή της παραίτησης λόγω "δήθεν" εμπλοκής σε σκάνδαλο.
3. Καλό θα ήταν, εάν σκοπεύετε να κάνετε ανταλλαγές δημοσίων οικοπέδων και άλλα ρουσφέτια σε τόσο μεγάλο βαθμό (και μεγάλο βαθμό ρίσκου), να μην έχετε 5 δάνεια να αποπληρώσετε για τις 5 καινούργιες βίλες που έχετε χτίσει από τότε που μπήκατε στην κυβέρνηση.


Κεφάλαιο/Παράδειγμα προς μίμηση #2
Μαργαρίτης Τζίμας
Ενταγμένος στην ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ως φοιτητής και αργότερα στο Δ.Σ. του Συλλόγου Δραμινών Φοιτητών (πάλι με την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ). Καθηγητής Φυσικής σε φροντιστήριο της Δράμας αργότερα. Κατάφερε να γίνει δήμαρχος της Δράμας, με την υποστήριξη της Ν.Δ. , πρώτη φορά το 1990 εκμεταλλευόμενος την αρνητική στάση του λαού απέναντι στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. . Συνέχισε να εκλέγεται δήμαρχος από τον λαό της Δράμας παρουσιάζοντας έργα άλλων πολιτικών προσώπων και χορηγίες υπουργείων (ειδικότερα επί ΠΑ.ΣΟ.Κ.) ως δικές του πρωτοβουλίες (Μουσικό Σχολείο Δράμας, Γήπεδο Κραχτίδι, Υποδομές Αγίας Βαρβάρας κ.τ.λ. κ.τ.λ.). Το 2004 εξελέγη βουλευτής Δράμας με την Ν.Δ. . Παντρεμένος με την γνωστή ηθοποιό, Μελίνα Μποτέλλη. Το 2007 ορίστηκε Υπουργός Μακεδονίας - Θράκης μέχρι τις αρχές του 2009 που έγινε ο ανασχηματισμός. Έγινε γνωστός από τον τρόπο με τον οποίο, δοθείσης ευκαιρίας, κατηγορεί το ΠΑ.ΣΟ.Κ. για όλα όσα πάνε στραβά στην Ελλάδα.

Σημεία Προσοχής:

1. Μπείτε από νωρίς στην ΔΑΠ-ΝΔΦΚ
2. Γίνετε δήμαρχος σε μια ευνοϊκή, για το κόμμα σας, περίοδο
3. Στις πολιτικές σας εκστρατείες, παρουσιάστε όλα τα έργα, για τα οποία δεν πήρατε ποτέ πρωτοβουλία, ως δικά σας.
4. Παντρευτείτε μια ηθοποιό, κάνει καλό στο ίματζ σας.
5. Όπου σταθείτε και όπου βρεθείτε, κατηγορήστε το αντίπαλο κόμμα. Όλο και κάτι μπορεί να πιστέψει ο λαός και "ανεβαίνετε" στα μάτια του αρχηγού του κόμματος.


Κεφάλαιο/Παράδειγμα προς μίμηση #3
Μιχάλης Λιάπης
Περίπτωση 1η που αποδεικνύει ότι η πολιτική είναι οικογενειακή δουλειά. Ανιψιός του Κωνσταντίνου Καραμανλή (του θείου προφανώς). Ξεκίνησε την πολιτική του σταδιοδρομία ως διευθυντής του ιδιαιτέρου γραφείου του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή το 1980. Στην συνέχεια εξελέγη βουλευτής με την Ν.Δ. το 1985 και συνεχίζει να εκλέγετε έως και σήμερα. Είχε την ατυχία να μην έχει την επωνυμία του θείου του, κάτι που του στέρησε την προεδρία της Ν.Δ. . Αργότερα ορίστηκε Υπουργός Μεταφορών & Επικοινωνιών και μετά Υπουργός Πολιτισμού. Στην πορεία του στην πολιτική, έγινε γνωστός ως ο κωμικός της κυβέρνησης και είχε ένα πιο αγαθό παρουσιαστικό και μια πιο ρομαντική άποψη για την πολιτική. Κάποιοι ήθελαν να τον μπλέξουν στην υπόθεση της SIEMENS, αλλά γλύτωσε λέγοντας ότι έχει αποδεικτικά τα οποία ποτέ δεν παρουσίασε. Με την οικονομική κρίση, παρουσίασε τον κομμουνιστή που πάντα έκρυβε μέσα του, σε μία συνέντευξη που έδωσε.

Σημεία Προσοχής:
1. Φροντίστε να είστε από οικογένεια με πολιτικό υπόβαθρο.
2. Μπορείτε να λέτε ότι έχετε αποδεικτικά στοιχεία για οποιοδήποτε θέμα αλλά δεν είναι ανάγκη να τα παρουσιάσετε.
3. Υποκριθείτε τον αγαθιάρη και όταν σας δοθεί ευκαιρία, αλλάξτε το σε ρόλο αριστερού. Ο λαϊκισμός "πιάνει".


Κεφάλαιο/Παράδειγμα προς μίμηση #4
Κωστής Χατζηδάκης
Γραμματέας της ΔΑΠ και αργότερα πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ το 1992. Από εκεί έγινε, ξαφνικά, ευρωβουλευτής το 1994 και συνέχισε να εκλέγεται ευρωβουλευτής μέχρι και το 2004. Το 2007 ορίστικε Υπουργός Μεταφορών & Επικοινωνιών. Στον ανασχηματισμό του 2009 ορίστικε Υπουργός Ανάπτυξης.

Σημεία Προσοχής:

1. (και μοναδικό) Γίνετε Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ. Ο δρόμος προς την πολιτική μόλις έχει ανοίξει και οι δυνατότητες είναι μπροστά σας.


Κεφάλαιο/Παράδειγμα προς μίμηση #5
Κωνσταντίνος Καραμανλής
Περίπτωση 2η που αποδεικνύει ότι η πολιτική είναι οικογενειακή δουλειά. Ανιψιός του Κωνσταντίνου Καραμανλή (του θείου προφανώς). Είχε την τύχη να έχει και το ίδιο επώνυμο με τον θείο του (σε αντίθεση με τον Μιχάλη Λίαπη) πράγμα που τον βοήθησε να κερδίσει την προεδρία της Ν.Δ. . Γνωστός για τον τρόπο με τον οποίο ωρύεται στην βουλή από τότε που βρισκόταν στην αντιπολίτευση. Το 2004 κέρδισε τις εκλογές και έγινε Πρωθυπουργός της χώρας. Δεσμεύτηκε να πατάξει την διαφθορά και να ακολουθήσει μια φιλολαϊκή πολιτική.
Το 2007 ξανακέρδισε τις εκλογές δεσμευόμενος να πατάξει την διαφθορά και να ακολουθήσει μια φιλολαϊκή πολιτική.

Σημεία Προσοχής:
1. Φροντίστε να είστε από οικογένεια με πολιτικό υπόβαθρο. Εάν το επώνυμό σας είναι ίδιο με ισχυρότερου πολιτικού προσώπου της οικογένειάς σας, τότε η επιτυχία είναι σίγουρη.
2. Δεσμευτείτε ότι θα πατάξετε την διαφθορά
3. Δεσμευτείτε ότι θα πατάξετε την διαφθορά
4. Δεσμευτείτε ότι θα πατάξετε την διαφθορά
5. Δεσμευτείτε ότι θα πατάξετε την διαφθορά
6. Δεσμευτείτε ότι θα πατάξετε την διαφθορά


- Μια ευγενική χορηγία του Πολιτικοκοινωνικού Σουφλέ. Σύντομα θα κυκλοφορήσει και ο οδηγός "Πολιτική Επιτυχία για Αρχάριους (Έκδοση για Κεντροαριστερούς Πολιτικούς)".

2 σχόλια:

  1. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΤΕΛΕΙΟΙ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΟΥ.
    1)ΒΛΑΜΜΕΝΕ, ΚΡΙΝΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ
    2)ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΜΑΛΑΚΑΣ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΕΝΑ BLOG ΠΟΥ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΙΣ ΚΛΑΣΣΙΚΕΣ ΣΟΥ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΟΠΩΣ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ, Κ ΔΕΞΙΟΙ Κ ΚΕΝΤΡΩΟΙ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
    ΒΕΒΑΙΑ ΕΞΙΣΟΥ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΜΑΙ Κ ΓΩ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ-ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΩ 'Η ΟΤΙ ΑΠΟΡΡΙΠΤΩ ΤΥΦΛΑ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΙΖΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φίλε ανώνυμε δεν κρίνω όλους τους δεξιούς. Υπάρχουν πραγματικά αξιόλογοι πολιτικοί από όλες τις πλευρές (χωρίς να βρίσκονται όμως στα άκρα).

    Έρχεται και το άρθρο περί πολιτικής επιτυχίας για κεντροαριστερούς και αριστερούς πολιτικούς. Μην βιάζεσαι και αυτό μπορεί να το απολαύσεις.

    Με το άρθρο που έγραψα αναφέρθηκα αποκλειστικά και μόνο σε άτομα της κυβέρνησης ή άτομα που ανήκαν μέχρι και πριν λίγο καιρό στην κυβέρνηση (εάν μπήκες στον κόπο να διαβάσεις ολόκληρο το άρθρο).

    Όσο για τα λεγόμενα μου ότι "οι δεξιοί είναι βλάκες και οι αριστεροί τέλειοι" όπως έγραψες εσύ, δεν έχω γράψει κάτι τέτοιο πουθενά και ούτε το υπονόησα. Βιάζεσαι να βγάλεις τα συμπεράσματά σου για να μπορέσεις να βρίσεις με την άνεση σου.

    Δεν υπάρχει λόγος για βρισιές. Προσπάθησε να αντιμετωπίσεις το άρθρο ως κάποιου είδους σάτιρα/κριτική προς την ιδεολογική πλευρά που υποστηρίζεις (δικό μου βιαστικό συμπέρασμα προερχόμενο από τα λόγια σου και το συγγραφικό σου ύφος).

    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή