Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

Ερώτηση #6 - Προς: Κοινοβουλευτική ομάδα Νέας Δημοκρατίας

Κύριοι και κυρίες της Κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας,

ο λαός δεν έδειξε να αντιδράει και πολύ με τα 5 διαφορετικά πορίσματα που βγήκαν από την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπαιδίου (για ανταλλαγές οικοπέδων με το δημόσιο και άλλα περίεργα περιουσιακά στοιχεία που είχε στην διάθεσή της η Μονή).

Για εσάς πολιτικές ευθύνες δεν υπάρχουν (εκτός από δύο πρόσωπα - αποδιοπομπαίους τράγους - που βρέθηκαν εκτός κυβερνήσεως μετά τον ανασχηματισμό) , για το ΠΑ.ΣΟ.Κ. υπάρχουν μόνο στα πρόσωπα της Ν.Δ. που εμπλέκονται (οι δικοί τους "εννοείτε" ότι αθωώνονται αφού ανέφεραν τα γεγονότα - μετά από πολύ καιρό - ) και οι άλλες παρατάξεις (με διαφορετικό τρόπο η κάθε μια) βρήκαν υπεύθυνα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα και από τις δύο παρατάξεις.

Έφτασε και η στιγμή που το ΠΑ.ΣΟ.Κ. , όπως είχε πει επανειλημμένα, ζήτησε την σύσταση Προανακριτικής επιτροπής για τον έλεγχο 5 πρώην υπουργών και υφυπουργών για πιθανές ποινικές ευθύνες στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπαιδίου.

Η ψηφοφορία για την σύσταση της προανακριτικής επιτροπής είναι ανώνυμη.
Η κίνηση σας ήταν να μην εμφανιστείτε καθόλου στην βουλή την ημέρα της ψηφοφορίας.

Γιατί επιλέξατε να δράσετε έτσι;
Γιατί να μην εμφανιστείτε καθόλου στην ψηφοφορία, αφού στο πόρισμα σας αθωώνετε τους εμπλεκόμενους της παράταξής σας;
Φοβάστε μήπως κάποιος από τους απογοητευμένους πολιτικούς της κοινοβουλευτικής σας ομάδας (με πρόσχημα τον πρόσφατο ανασχηματισμό) στηρίξει την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης (μιας και η ψηφοφορία, όπως είπαμε, είναι ανώνυμη);
Επιλέγετε, τόσο προκλητικά, την παραγραφή πιθανών αδικημάτων πολιτικών προσώπων;
Αυτή είναι τελικά η πολιτική διαφάνειας και πάταξης της διαφθοράς που ακολουθείτε;

Ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου