Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Ερώτηση #1 - Προς: Κ. Καραμανλή

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Επειδή αποφασίσατε να κάνετε στροφή προς την δεξιά πάλι, μπας και πάρετε προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις (μιας και τα τελευταία έτη, με την διακυβέρνησή σας, έχετε χάσει μεγάλο αριθμό δεξιών-συντηρητικών ψηφοφόρων), πρέπει να φάει ξύλο όλη η νεολαία που βγαίνει να διαδηλώσει;

Και όχι μόνο η νεολαία. Εδώ, πλέον, μιλάμε για 14χρονα και 15χρονα παιδιά που δεν έχουν τίποτα να χάσουν και βγαίνουν στους δρόμους να διαδηλώσουν. Μαζί τους και πολίτες ποικίλου υποβάθρου. Δεν αναφέρομαι σε πρόσωπα που προκαλούν καταστροφές (περιστατικά ωμής βίας, όπως τα χαρακτηρίζουν όλοι οι πολιτικοί). Αναφέρομαι σε άτομα που βγήκαν να διαμαρτυρηθούν για την σήψη του συστήματος, για τα όργανα εξουσίας, για την δολοφονία ενός 15χρονου από όπλο αστυνομικού, για την μέθοδο καταστολής που ακολουθείτε, για την κατάσταση στην παιδεία - σε όλες τις βαθμίδες της - .

Ακόμα και οι συνδικαλιστές αστυνομικοί αποφάσισαν να κάνουν πορεία για «να καταδικαστούν τα φαινόμενα βίας, απ' όπου και αν προέρχονται, και να δηλωθεί κατηγορηματικά ότι τα κοινωνικά προβλήματα δεν λύνονται με κατασταλτικά μέτρα».

Αυτή ήταν η αλλαγή στο πρόσωπο της κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό;
Έτσι εγκαινιάζετε τον νέο υπουργό παιδείας που είναι (όπως όλοι πριν από αυτόν) ανοιχτός σε διάλογο;
Αυτή είναι η επιστροφή του κ. Προκόπη Παυλόπουλου;
Η λύση είναι, η βία στην βία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου