Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009

Κύριοι, Ανασχηματιστήκαμεν!

Από Πέμπτη 11 Ιανουαρίου στον Κινηματογράφο "Ελλάδα":

Το μπλοκμπάστερ του νέου έτους.
Το σίκουελ της ταινίας, που όλοι λατρέψαμε όταν πρωτοκυκλοφόρησε το 2004.

Σασπένς,

Βία,

Πόνος,

Σκληρό Σεξ,

Διαδηλώσεις,

Μεταρρυθμίσεις.

Πυρκαγιές,

Λασπολογία,

Κι άλλος Πόνος,

Κι άλλες Μεταρρυθμίσεις


Μετά την ταινία-έπος, "Οι Αδιάφθοροι: Ζήτω η Ελλάδα, Ζήτω η θρησκεία, Ζήτω η Νέα Δημοκρατία", που άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο καταπολεμείται η διαφθορά,

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ 2009 ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ:

Οι Αδιάφθοροι 2:
Οι Ανασχηματισμένοι



-Εάν πιστεύετε ότι κάτι θα αλλάξει... Έχετε απόλυτο δίκαιο... Τα χειρότερα, έρχονται τώρα!-


Σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Καραμανλή ("Τόσα χρόνια αντιπολίτευση..." "Οι Αδιάφθοροι: Ζήτω η Ελλάδα, Ζήτω η θρησκεία, Ζήτω η Νέα Δημοκρατία")

Με τρομερές ερμηνείες από:

Ντόρα Μπακογιάννη ("Για μια καλύτερη Αθήνα" "Οι Αδιάφθοροι: Ζήτω η Ελλάδα, Ζήτω η θρησκεία, Ζήτω η Νέα Δημοκρατία") στον ρόλο της Υπουργού Εξωτερικών

Προκόπης Παυλόπουλος ("Οι Αδιάφθοροι: Ζήτω η Ελλάδα, Ζήτω η θρησκεία, Ζήτω η Νέα Δημοκρατία" "Δεκεμβριανά 2008: Η αστυνομία προστατεύει") στον ρόλο του Υπουργού Εσωτερικών

Ευ.Μεϊμαράκης ("Οι Αδιάφθοροι: Ζήτω η Ελλάδα, Ζήτω η θρησκεία, Ζήτω η Νέα Δημοκρατία") στον ρόλο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας

Φάνη Πάλλη-Πετραλιά ("Οι Αδιάφθοροι: Ζήτω η Ελλάδα, Ζήτω η θρησκεία, Ζήτω η Νέα Δημοκρατία") στον ρόλο της Υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας

Γ.Παπαθανασίου στον ρόλο του Υπουργού Οικονομίας

Κ.Χατζηδάκης ("Qatar-αμένη Ολυμπιακή") στον ρόλο του Υπουργού Ανάπτυξης

Σ.Χατζηγάκης ("Της Δικαιοσύνης Μαχαιριά") στον ρόλο του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Ν.Δένδιας στον ρόλο του Υπουργού Δικαιοσύνης

Αναστάσης Παπαληγούρας στον ρόλο του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Ευρ.Στυλιανίδης στον ρόλο του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών

Άρης Σπηλιωτόπουλος ("Με το Νι και με το Λι") στον ρόλο του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων

Γιώργος Σουφλιάς ("Οι Αδιάφθοροι: Ζήτω η Ελλάδα, Ζήτω η θρησκεία, Ζήτω η Νέα Δημοκρατία") στον ρόλο του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ

Σταύρος Καλαφάτης στον ρόλο του Υπουργού Μακεδονίας-Θράκης

Δημήτρης Αβραμόπουλος ("Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν το Κ.Ε.Π.") στον ρόλο του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Κώστας Μαρκόπουλος στον ρόλο του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης

Αντώνης Σαμαράς ("Έριξα κυβέρνηση το '93") στον ρόλο του Υπουργού Πολιτισμού

Ευάγγελος Αντώναρος ("Οι Αδιάφθοροι: Ζήτω η Ελλάδα, Ζήτω η θρησκεία, Ζήτω η Νέα Δημοκρατία") στον ρόλο του Κυβερνητικού εκπροσώπου



Πολλοί απογοητεύτηκαν από τις επιλογές του cast για την συνέχεια του έπους του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Αρκετοί ήθελαν να ξανά απολαύσουν την τρομερή ηθοποιία του Γεώργιου Αλογοσκούφη και την ανεπανάληπτη εκφραστικότητα του Μαργαρίτη Τζίμα στις θέσεις των υπουργών Οικονομίας και Μακεδονίας - Θράκης αντίστοιχα.
Άλλοι θα προτιμούσαν επανεμφάνιση του κ. Πολύδωρα και του κ. Λιάπη οι οποίοι με την δραματικότητα που τους περιβάλλει, δώσανε άλλο χαρακτήρα στην πρώτη ταινία.

Πολύ ελπιδοφόρα είναι και τα νέα πρόσωπα που εμφανίζονται για πρώτη φορά στην μεγάλη οθόνη.
Πολλοί από αυτούς έως τώρα χάριζαν τις φωνές τους σε ήρωες κινουμένων σχεδίων και καλούνται τώρα να δείξουν τις προσποιητικές τους ικανότητες σε όλο τον κόσμο.


Καλό μας κουράγιο.

4 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίες οι μπούρδες σου φίλε, και κυρίως γιατί είσαι ο κλασικός που λέει τα ίδια και τα ίδια μεταξύ ομοϊδεατών αριστεριστών φίλων του (κάποια σωστά, κάποια λάθος), ειρωνεύεται μονίμως όπου δε χωράει επιχείρημα, και ενώ εκεί που χωράει, το βάζεις, όταν δεν έχεις επιχείρημα ή απλά διαστρεβλώνεις τα πράγματα για "δικό σου" πολιτικό καλό, τότε απλά κάνεις αναφορές αναιτιολόγητες. Αλλά σε δικαιολογώ, αφού μιλάς σε ομοίους σου-φέροντες "επαναστατικές" παρωπίδες. Τουλάχιστον, σε αντίθεση με πολλούς άλλους, εσύ έχεις κάτι να πεις σε διάφορα θέματα που αξίζει να το διαβάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι εμφανές ότι δεν προσπαθώ να είμαι αντικειμενικός. Προσπαθώ, όμως, να είμαι δίκαιος.

    Αμέσως με χαρακτήρισες αριστερό (και μάλιστα αριστεριστή) ενώ στην κατάσταση που έφτασε η Ελλάδα με την διακυβέρνηση της δεξιάς (και την απλόχερη βοήθεια της δήθεν κεντρο-αριστεράς τα προηγούμενα χρόνια), μεγάλο ποσοστό των ίδιων των δεξιών έχει απογοητευτεί από το κόμμα που επέλεξε.

    Αρκετοί φανατικοί αριστεροί σκέφτονταν μέσα τους "λες να αλλάξει κάτι;", όταν εκλέχθηκε η Ν.Δ. για πρώτη φορά το 2004, ειδικά όταν ο κόσμος είχε φτάσει στο αμήν με τις απανωτές κυβερνήσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. .
    Βέβαια μετά αποδείχτηκε ότι υπάρχει και άλλη κατάσταση πάνω από το αμήν.

    Αυτήν ακριβώς την κατάσταση προσπαθώ να διακωμωδήσω στο συγκεκριμένο άρθρο. Δεν επιχειρηματολογώ καθόλου.
    Φτάσαμε να περιμένουμε έναν ανασχηματισμό για να δούμε κάποια αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό και στην πολιτική του κυβερνώντος κόμματος, μιας και όλα τα κόμματα αναλώνονται στα ίδια και στα ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Είναι εμφανές ότι δεν προσπαθώ να είμαι αντικειμενικός. Προσπαθώ, όμως, να είμαι δίκαιος."
    Αυτό μπορείς να το εξηγήσεις; Είναι σαν να λες "δεν έχω ιδέα επί του θέματος αλλα ορίστε οι απόψεις μου"
    Επίσης, έχεις τίποτα να προτίνεις ή απλά όπως όλοι οι έλληνες ξέρεις μόνο να κρίνεις;
    Τέλος, τίποτα καινούριο δεν διάβασα εδώ μέσα. Χιλιοειπωμένες απόψεις, και κείμενα σχεδών όμοια με άλλα blogs. Καλησπέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαρίστως να σου το εξηγήσω.

    Είναι εμφανές ότι δεν συμμερίζομαι τις απόψεις και την πολιτική δράση του κυβερνώντος κόμματος ούτε την πολιτική ιδεολογία τους. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν θα τους συγχαρώ για κάποιες σωστές κινήσεις που μπορεί να κάνουν ή για κάποια έργα που επέλεξαν (και θα επιλέξουν) να κάνουν εάν το κρίνω σωστό.

    Όσο για πολιτικές προτάσεις. Θα σου αναφέρω 3 που μου ήρθαν επιτόπου:
    1. Άρση του νόμου πλαισίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση (σε ένα άλλο άρθρο έχω δώσει εξηγήσεις).
    2. Δημιουργία κρατικής τράπεζας δανεισμού με χρήση των ασφαλιστικών ταμείων (ο Έλληνας δανείζεται από τα ασφαλιστικά ταμεία και οι τόκοι που πληρώνει επιστρέφουν στον ίδιο τον εργαζόμενο και όχι στους νόμιμους τοκογλύφους - τράπεζες - ).
    3. Χρήση των 28 δις ευρώ που η κυβέρνηση επιλέγει να χαρίσει στις τράπεζες, για μια πιο φιλολαϊκή και κοινωνική πολιτική (από υποδομές μέχρι επιδόματα σε τάξεις που τα χρειάζονται)

    Ο σκοπός μου όμως δεν είναι να βρίσκω λύσεις στα πολιτικά ζητήματα (άσχετα εάν μπορεί κάποιες φορές να το κάνω γιατί νιώθω ότι μπορεί και να ακουστώ). Λύσεις πρέπει να δίνουν τα άτομα που επιλέγουμε εμείς, ο λαός.
    Όταν οι λύσεις αυτές δεν συμβαδίζουν με το συμφέρον του λαού τότε το μόνο φυσιολογικό είναι η κατακραυγή, η διαμαρτυρία και η κριτική (που όπως είπες ξέρουν να κάνουν όλοι οι Έλληνες - συμπεριλαμβανομένου και εμένα - )

    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή