Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2009

Νάρκισσοι και Λαϊκιστές της Ελλάδος, ενωθείτε!

Εμείς οι Έλληνες είμαστε αγιάτρευτοι.
Είμαστε ίσως ο μόνος δυτικός λαός (δηλαδή και καλά πολιτισμένοι και ανεπτυγμένοι) μαζί με τους Αμερικάνους που ακόμα γουστάρουμε τους λαϊκιστές και τους νάρκισσους.

Και άντε αυτοί ψηφίσανε και τον Μπαράκ Ομπάμα που δεν έχει τέτοιο παρουσιαστικό ούτε είναι λαϊκιστής, σε αντίθεση με τον αντίπαλό του Τζον Μακκέιν.

Εμείς όμως δεν το βάζουμε κάτω.
Γενιές Ελλήνων τώρα το ίδιο πράγμα.
Οι μεγάλοι και τρανοί πρωθυπουργοί μας, ο ένας μετά τον άλλον τον βγάζαν και τον μετρούσαν να δουν ποιος τον έχει μεγαλύτερο, τον λαϊκισμό (για να μην παρεξηγούμαστε κιόλας).
Άνοιγαν το στόμα, πετούσαν μια ατάκα που για να την καταλάβεις πρέπει να ανοίξεις το σύγχρονο Νεοελληνικό Λεξικό Μπαμπινιώτη, και το πλήθος έμενε άφωνο.
Άφωνο, επειδή κανένας δεν κατάλαβε τι ειπώθηκε και απλά θαυμάζουν όλοι την γνώση του ηγέτη που διαλέγουν. Ε, στο κάτω κάτω για να το λέει, κάτι παραπάνω θα ξέρει.

Πλέον έγινε της μόδας ένα είδος λαϊκισμού, που δεν χρησιμοποιεί φαντασμαγορικές λέξεις και εντυπωσιακές κενές φράσεις.
Αισίως, φτάσαμε στον λαϊκισμό του ψέματος και της πειθούς.
Έτσι απλά.
Μας λένε ψέματα και προσπαθούν να μας πείσουν ότι μας λένε αλήθεια, παίρνοντας τον ρόλο του οργισμένου ή του λυπημένου ή παριστάνοντας τους απλούς πολίτες, λέγοντας ότι μας καταλαβαίνουν.
Και ναι. Έχουμε την τάση να τους πιστεύουμε.

Αφού το είδανε και άλλα πολιτικά πρόσωπά και πρόσωπα της εκκλησίας και τους άρεσε.
Έτσι ακριβώς, δημιουργήθηκε το:

Λαϊκιστικό-Ναρκισσιστικό λόμπι

ενδεικτικά μέλη:

Παπαγεωργόπουλος Βασίλης (Δήμαρχος Θεσσαλονίκης)
Άνθιμος (Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης)
Βαρθολομαίος (Πατριάρχης)
Τζίμας Μαργαρίτης (Υπουργός Μακεδονίας Θράκης)
Καρατζαφέρης Γεώργιος (Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.)
Γεωργιάδης Άδωνης (Βουλευτής ΛΑ.Ο.Σ.)

Πρόεδρος του λόμπι:
ο ένας, ο μοναδικός, ο ανεπανάληπτος, ο Ζορρό της μοντέρνας νεοελληνικής πολιτικής,
Ψωμιάδης Παναγιώτης (Νομάρχης Θεσσαλονίκης).

Τα κεντρικά γραφεία είναι (που αλλού) στην Θεσσαλονίκη.
Αγάπη που του έχουν τους λαϊκιστές οι Θεσσαλονικείς ε;
Χτίστε τους και αγάλματα.

Μέλη που παραλίγο να μπουν:
Καραμανλής Κών/νος (Πρωθυπουργός - Πρόεδρος Ν.Δ.) - Δεν μπήκε επειδή δεν πληρεί τις προϋποθέσεις των ναρκισσισμού.
Παπανδρέου Γεώργιος (Πρόεδρος ΠΑ.ΣΟ.Κ.) - Δεν μπήκε επειδή δεν πληρεί τις προϋποθέσεις του ναρκισσισμού και επειδή είναι ακόμα λαϊκιστής παλιού τύπου (φανταχτερά λόγια για λεξικό Μπαμπινιώτη κτλ κτλ).

Πρέπει να (νομίζεις ότι) είσαι πολύ μεγάλη προσωπικότητα πρώτον για να βγάζεις το πρόσωπο σου σε πιατέλες και δεύτερον για να τις μοιράζεις κιόλας.
Απευθύνομαι στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο (ναι, αυτόν που είπε στον Εφραίμ - άλλο μεγάλο παλικάρι - "μήπως να αφήνατε την διοίκηση της Μονής;".

Θαυμάστε μαζί μου:



Ίσως ήρθε η ώρα το ίδιο να κάνει και ο κ. Ψωμιάδης όταν θα ξανα κατεβούν οι καθαρίστριες στους δρόμους. Αντί να τους μοιράζει τριαντάφυλλα, να μοιράσει πιατέλες με το πρόσωπό του.
Από την άλλη και κανένα συλλεκτικό CD με ακυκλοφόρητα του Νομάρχη Θεσσαλονίκης δεν θα ήταν άσχημη ιδέα.


Και τώρα λίγο πιο σοβαρά.

ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕΙ;

Ευχαριστώ.


2 σχόλια:

  1. Ο έλληνας δεν μπορεί να βάλει στο γιουβαρλάκι που έχει για μυαλό ότι ο "χαβαλές" (βλέπε φαινόμενο "Ψωμιάδη") και ο "καημενισμός" (βλέπε πρόσφατη αναμέτρηση Γιωργάκη versus Βένι - "το καημένο το παιδί ο Γιωργάκης, κρίμα είναι), δεν αποτελούν αρετές απαραίτητες για να διοικήσεις μια νομαρχία, να καβαλήσεις ένα ποδήλατο, πόσο μάλλον να κυβερνήσεις μια χώρα από πουριτανούς, βολεψάκηδες, οπισθοδρομικούς, αρτηριοσκληρωτικούς, αφελείς ελληναράδες.

    Η κουλτούρα μας απαιτεί ένα πρόσωπο με πυγμή, να χτυπάει το χέρι στο τραπέζι και να κουβαλάει 2 οκάδες καρύδια. Ο Ανδρέας πληρούσε τις προυποθέσεις, είχε και καλές προθέσεις, έθεσε καλές βάσεις αλλά τον έφαγε η... σιλικόνη.

    Προς απάντησή σου για το ποιός τους ψηφίζει, σου θυμίζω την γνωστή λαική ρήση: "κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι". Δυστυχώς ψηφίζουμε αυτό που μας αξίζει και δεν αποζητάμε αυτό που θα πάει τη ρημάδα χώρα μπροστά. Ψηφίζουμε με κριτήριο το προσωπικό βόλεμα και όχι το "κοινό καλό".

    Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τον Γιώργο Παπανδρέου τον ξανά βγάλανε όχι γιατί είπανε "ε τον καημενούλη" άλλα για να σταματήσουν την πολιτική καριέρα του δίνοντας του ένα ακόμα 6μηνο. Βέβαια δεν περίμεναν τέτοια πτώση από την Ν.Δ., οπότε δεν τους χάλασε που λέμε.

    Τον Ανδρέα Παπανδρέου τον έφαγε και ένας Μητσοτάκης, που ήρθε και αναίρεσε (και τα έκανε και χειρότερα) σε 3 χρόνια όσα αυτός έκανε σε 8 χρόνια.

    Δεν φταίει η κουλτούρα μας που απαιτεί πρόσωπο να βγαίνει στο βήμα και να ωρύεται άλλα φταίει αποκλειστικά και μόνο η ευφυΐα μας που νομίζουμε ότι όποιος φωνάζει έχει και δίκαιο ή κάτι σοβαρό να πει.
    Γι' αυτό και σε πιο βόρειες Ευρωπαϊκές χώρες (πιο πολιτισμικά και κοινωνικά ανεπτυγμένες χωρίς την κάφρικη νεο-ελληνική κιτς κουλτούρα) οι πολιτικοί έχουν πιο "ήσυχη" ομιλία χωρίς υπερβολές και "λάσπες" στα λόγια τους.
    Μόνο Ελλάδα και Ιταλία έχουν μείνει να απαιτούν έναν μεγαλόσωμο, τρανό, φωνακλά για ηγέτη.

    Ας μην ξεχνάμε πάντως πως οι ηγέτες της Ελλάδας πριν τον Κών/νο Καραμανλή (τον ανιψιό) ήταν όλοι πιο ήρεμοι και όχι τόσο φαγανοί (βλ. Ανδρέας Παπανδρέου, Κώστας Σημίτης, Κώστας Μητσοτάκης, Τζανής Τζαννετάκης, Ξενοφών Ζολώτας και Γιώργος Ράλλης).

    Τα άλλα όλα, δυστυχώς ή ευτυχώς, ισχύουν.

    Όσο περνάνε τα χρόνια, όλο και περισσότερο ο Έλληνας βασίζεται στην εξωτερική παρουσία ενός πολιτικού για να τον ψηφίσει, αγνοώντας την πραγματική του πολιτική δράση.
    Και είναι κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή