Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

Και η Πρώτη Κυρία (2004 – τώρα).

Με το πρόσφατο ταξίδι της Πρώτης Κυρίας της Ελλάδος, κ. Νατάσας Παζαΐτη Καραμανλή, στο Λονδίνο, μου γεννήθηκαν κάποιες απορίες σχετικά με το εκπαιδευτικό ιστορικό της.
Το ταξίδι στο Λονδίνο έγινε για να κάνει κάποια μετεκπαίδευση στην γυναικολογία, που διήρκεσε 2 εβδομάδες.

Πριν κάποια χρόνια είχε γίνει ολόκληρο θέμα το γεγονός ότι ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος αρνούνταν να δώσει επίσημα τα στοιχεία του βιογραφικού της κ. Παζαΐτη. Συγκεκριμένα, οι δημοσιογράφοι ζητούσαν τις ακριβείς ημερομηνίες για τις σπουδές τις κ. Παζαΐτη.
Αρκετά άρθρα είχαν γραφτεί για το θέμα αυτό, κάποια διαδίδοντας φήμες, κάποια άλλα εκφράζοντας την δυσαρέσκεια και απορία τους για την κατάσταση αυτή, και άλλα εκθειάζοντας το πρόσωπο του κ. Καραμανλή και της πολύ κοινωνικής και φιλεύσπλαχνης συζύγου του.

Μετά από λίγο καιρό μαθεύτηκαν και οι ημερομηνίες.

Αμέσως, εμφανίστηκαν κάποιες επιπλοκές.

Η κ.Παζαΐτη (γεννηθείς στις 14 Απριλίου 1966) είχε αποφοιτήσει από το τμήμα Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1988, πριν ακόμα παντρευτεί τον Κων/νο Καραμανλή.

Αφού δεσμεύτηκαν, η κ.Παζαΐτη μπήκε στο τμήμα Ιατρικής του Α.Π.Θ.
Ο ανεξάρτητος, τότε, βουλευτής Γεώργιος Καρατζαφέρης είχε ρωτήσει στην βουλή, πώς βρέθηκε η κ. Παζαΐτη από νηπιάγωγος, στην Ιατρική σχολή. Ο Πέτρος Ευθυμίου (ο τότε υπουργός παιδείας) είχε επικοινωνήσει με τις πρυτανικές αρχές και είπε ότι ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες για τις κατατακτήριες.

Σχεδόν αμέσως, η κ. Παζαΐτη συνέχισε τις σπουδές της στο πανεπιστήμιο Tufts στην Βοστόνη. Εκεί συμμετείχε σε έρευνα σχετικά με την "επίδραση της υποξαιμικής-ισχαιμικής εγκεφαλοπάθειας στις γνωσιακές λειτουργίες και τη νευραλγική ανάπτυξη των παιδιών της προσχολικής ηλικίας".
Στο ίδιο ακριβώς πανεπιστήμιο είχε κάνει την μετεκπαίδευσή του και ο Κων/νος Καραμανλής, όταν τελείωσε τις σπουδές του στην Σχολή Νομικής της Αθήνας. Στο σημείο αυτό, θα βάλω λίγο το χέρι μου στην φωτιά και θα υποθέσω ότι, ένα άτομο το οποίο σπουδάζει σε μια άκρως απαιτητική (ίσως την πιο απαιτητική λόγω του βάρους του επαγγέλματος) σχολή και πρέπει παράλληλα να βρίσκεται σε όλες τις παρουσίες του συζύγου της, πώς μπόρεσε και βρήκε θέση σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα σε πανεπιστήμιο της Αμερικής (πόσο μάλλον της Βοστόνης που είναι ακόμα πιο απαιτητικά);
Τελικά όπως είπε ο καθηγητής Θεοχάρης Θεοχαρίδης (καθηγητής του τμήματος Φαρμακολογίας του Tufts), "η κ. Παζαΐτη έλαβε μέρος σε μια έρευνα που διήρκεσε 3 μήνες και αφορούσε την διδακτορική διατριβή της", οπότε δεν μιλάμε για μετεκπαίδευση καθώς δεν υπάρχει κάποιος τίτλος και καλά καλά η κ. Παζαΐτη δεν είχε τελειώσει την εκπαίδευση!

Το 2002 η κ. Παζαίτη πήρε το διδακτορικό της από την σχολή Ιατρικής του Α.Π.Θ.
2 χρόνια αργότερα το 2004 πήρε και το πτυχίο Ιατρικής της.

Πως ακριβώς γίνεται ένα άτομο να πάρει πρώτα το διδακτορικό του και μετά το πτυχίο του χωρίς ούτε καν να έχει πάρει μεταπτυχιακό; Χωρίς να κάνει αγροτικό; Χωρίς να έχει πάρει ειδικότητα;

Μετά έχουμε τον κ. Χρήστο Ζαχόπουλο (τον γνωστό ηθοποιό πολιτικού πορνό) ο οποίος ήταν ο φιλόλογος της κ. Παζαΐτη στο Λύκειο και βοήθησε κιόλας με την συγγραφή του διδακτορικού της.
Αμέσως μετά ο κ. Ζαχόπουλος βρέθηκε να είναι γενικός γραμματέας του υπουργείο πολιτισμού, του οποίου μάλιστα υπουργός τότε ήταν ο Κων/νος Καραμανής (σύζυγος της κ. Παζαΐτη για να μην ξεχνιώμαστε).
Από φιλόλογος, λοιπόν, έγινε γενικός γραμματέας.
Κάπου εκεί, ξεκινάει ένα άλλο μεγάλο θέμα με την υπόθεση Ζαχόπουλου (η οποία έχει, κιόλας, ξεχαστεί και κανένας δεν έμαθε τίποτα).

Στην συνέχεια έχουμε την πρώτη επέμβαση της κ. Παζαΐτη. Η επέμβαση αυτή ήταν μία επέμβαση αφαίρεσης ενός λιπώματος από την πλάτη ενός άλλου ιατρού, του κ. Γιώργου Κασάμπαλη ο οποίος εργαζόταν στο Λαϊκό Νοσοκομείο της Αθήνας.
Η επέμβαση αυτή πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιουνίου 2006 στο Λαϊκό Νοσοκομείο της Αθήνας.
Η κ. Παζαΐτη όμως προσλήφθηκε από το ίδιο νοσοκομείο στις 25 Ιανουαρίου του 2007, στο οποίο μέχρι και σήμερα εργάζεται ως ειδικευόμενος γενικός χειρούργος.
Δηλαδή η επέμβαση έγινε χωρίς κανέναν ενήμερο και βέβαια χωρίς να έχει πάρει ειδικότητα ακόμα η κ. Παζαΐτη.
Ο κ. Κασάμπαλης, που χειρουργήθηκε, είναι ένα άτομο για το οποίο αρκετοί έχουν να πούνε πολλά λόγια. Κανένα από αυτά όμως δεν είναι θετικό. Άτομα που τον γνωρίζουν τον περιγράφουν ως άτομο φωνακλά και αθυρόστομο, που δεν πήγαινε στα μαθήματα των ειδικευόμενων, που είχε βιαιοπραγήσει κατά νοσοκόμων και γενικά ένα άτομο που επιζητεί την δημοσιότητα.
Ο κ. Κασάμπαλης, λοιπόν, δέχτηκε να ξαπλώσει στο κρεβάτι του εγχειρισμένου με την προϋπόθεση η επέμβαση αυτή να βιντεοσκοπηθεί. Το βίντεο αυτό το πούλησε αργότερα στο ALTER και στο “Πρώτο Θέμα” για ένα αρκετά μεγάλο ποσό.


Η σχολή ιατρικής είναι μια 6ετής σχολή η οποία απαιτεί 1 έτος αγροτικό και μετά από αρκετά μεγάλη αναμονή (η οποία μετριέται σε χρόνια) μπορείς να αρχίσεις για την ειδικότητα σου που παίρνει 4-5 χρόνια (ανάλογα και με την ειδικότητα - περισσότερα χρόνια για χειρουργικές ειδικότητες - ).
Μετά θέλεις 2 χρόνια για μεταπτυχιακό (ή 1 σε κάποιες περιπτώσεις) και άλλα 2 για διδακτορικό.
Έχουμε χοντρικά (και χαριστικά) περίπου 16 με 17 χρόνια.
Και όλα αυτά, όταν κυοφορείς δίδυμα, έχεις να φροντίσεις τα δίδυμα αυτά, είσαι γυναίκα του Πρωθυπουργού της Ελλάδας και πρέπει να ακολουθείς τον σύζυγό σου σε όλες τις μεγάλες του εμφανίσεις εντός και εκτός Ελλάδας, και έχεις ιδρύσει (και εκλεχθεί πρόεδρος) της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης “Ανέμη”(συνιδρυτής ο κ. Ζαχόπουλος.)
Όλα αυτά μέσα σε 9 χρόνια.
Μπήκε στην Ιατρική το 1998 μετά από τον γάμο της με τον κ. Καραμανλή και ξεκίνησε ειδικότητα (την οποία όμως δεν τελείωσε ακόμα, για να είμαστε και δίκαιοι) το 2007 (αν και πήρε το διδακτορικό της το 2002).


Ζήτω η αξιοκρατία της Ελλάδας.

1 σχόλιο:

  1. Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις; Όλα αυτά είναι κατανοητά με απλά μαθηματικά του Λυκείου (βλέπε frikipaideia).

    ΑπάντησηΔιαγραφή