Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

Πολιτικά "κλαρίνα".

Αρχίσανε τα πολιτικά "κλαρίνα".

Η αντιπολίτευση θέλει εκλογές, η κυβέρνηση προσπαθεί να σώσει την οικονομία αλλά διχάζεται μεταξύ κεφαλαίου και κατώτερων οικονομικών στρωμάτων (που είναι και ψηφοφόροι), η κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος άρχισε να τρώει τον εαυτό της και οι πρώην υπουργοί βγάλανε τα στιλέτα.

Ο καθένας λοιπόν παίζει το κλαρίνο του, στον δικό του ρυθμό, με το δικό του τέμπο, σε διαφορετική κλίμακα.
Κοινώς, πάλι τα αφτάκια του λαού θα τραβήξουν το ζόρι.

Πιο πολύ από όλα εντύπωση μου κάνανε 3 πράγματα.

1. Η συνέντευξη του κ. Παπανδρέου

Όλως παραδόξως ούτε σαρδάμ, ούτε απαντήσεις χωρίς συνοχή όπως πιο παλιά. Έδειχνε να σκέφτεται πριν απαντήσει και να μην βιάζεται. Βέβαια ας μην βιαστώ να βγάλω συμπεράσματα. Θα σεβαστώ την πολύ σωστή πρότασή του. Θα τον κρίνω αφού γίνει (εάν γίνει) πρωθυπουργός για την καταλληλότητα του.

2. Δηλώσεις πρώην υπουργού Οικονομίας κ. Αλογοσκούφη

Ο ίδιος ο, κατά τα άλλα επιτυχημένος, πρώην υπουργός οικονομίας, έναν μήνα σχεδόν μετά τον ανασχηματισμό και την (ας την χαρακτηρίσουμε) νέα οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, δήλωσε ότι αυτή η νέα πορεία <<παροχών με δανεικά>> και χωρίς σχέδιο δράσης για την έξοδο από την οικονομική κρίση δημιουργεί έναν φαύλο κύκλο.
Καταλήγει στο ότι στο τέλος <<θα επιβαρυνθεί ο Ελληνικός λαός>> (επιτέλους βγήκε και το είπε κάποιος της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ - η ειρωνεία είναι ότι και ο ίδιος ο κ. Αλογοσκούφης επιβάρυνε τον λαό με την οικονομική του πολιτική, τα τελευταία 3-4 χρόνια - ).

3. Σύγκρουση Γενικού Λογιστηρίου και Υπουργείου Οικονομίας

Άλλα προβλέπουν οι υπουργοί και άλλα προβλέπει το Γενικό Λογιστήριο.
Αυτό το φαινόμενο είναι καινούργιο. Πώς γίνεται άλλους αριθμούς να βγάζει ο υπουργός και άλλους να βγάζει το Γενικό Λογιστήριο; Χαλασμένα κομπιουτεράκια έχουν;
Το νόημα είναι ότι τέτοια ασυνεννοησία σε τέτοιους καιρούς δεν είναι και πολύ ενθαρρυντική εικόνα για όσα έρχονται σε αυτόν τον τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου