Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Οι Αγρότες, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου και ... οι ψεκασμοί.

Το είδαμε και αυτό.
Οι αγρότες της Κρήτης που διαμαρτύρονταν στο λιμάνι του Πειραιά, ζήσανε αυτό που ζούνε κάθε φορά οι φοιτητές και οι νέοι που πάνε σε πορείες.

Χημικά φρέσκα φρέσκα (τελευταία φουρνιά από το Ισραήλ) και δακρυγόνα από την εποχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή του αποθανών.

Και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης ρίξανε για να μην ξεχνιόμαστε.
Τους ρίξανε, όμως, χημικό με την ψυχή τους.
Αυτό μετράει περισσότερο.
Ψέκασμα κανονικό.

Τουλάχιστον αυτοί δεν τρέχουν σαν τα πρόβατα όπως οι φοιτητές.
Ούτε σαν τους μπάχαλους που πετάνε καμία πέτρα.
Οι αγρότες έχουν την δύναμη να σηκώσουν την μαγκούρα ή την τσουγκράνα τους και να αντισταθούν έστω και για λίγο στα ΜΑΤ.
Όχι ότι έχει κάποια σημαντική διαφορά στο αποτέλεσμα αλλά, έτσι, να είχαμε να λέγαμε...

Συνελήφθη και ένας 78άχρονος αγρότης.
Ε, ναι, βέβαια.
Είχε, φαίνεται, ακόμα δύναμη να αντισταθεί και μετά τους ψεκασμούς.

Στο λιμάνι του Πειραιά πήγε, την ίδια μέρα, και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να δει τους ψηφοφόρους του, τους αγρότες (χρόνια, η Κρήτη ολόκληρη στο πλευρό του ΠΑΣΟΚ).
Τον ψεκάσανε και αυτόν.
Σιγά μην του την χάριζαν.
Για να μάθει να φέρνει αντίλογο στην κυβέρνηση και να είναι μπροστά στις δημοσκοπήσεις.

Βέβαια, ακόμα να καταλάβω γιατί τους ψεκάζουν.
Μερικές υποθέσεις έχω κάνει, αλλά δεν έχω καταλήξει κάπου με σιγουριά.

Υπόθεση #1:
Αυτοί οι ψεκασμοί θα μπορούσαν, κάλλιστα, να είναι ένας εναλλακτικός τρόπος ψεκασμού για αυτούς που μας ενημερώνει ο λαϊκός μας προφήτης, Δημοσθένης Λιακόπουλος.
Για όσους δεν γνωρίζουν, οι Νεφελίμ (τα παγκόσμια λαμόγια) μας ψεκάζουν το πρωί με διάφορους ιούς και την επόμενη μέρα, μας δίνουν τα αντίδοτα.
Είμαστε όλοι μας κάτι σαν πειραματόζωα γι' αυτούς.
Ε, είπαν, λοιπόν, μιας και μαζεύτηκε τόσος κόσμος στο λιμάνι, να δοκιμάσουν κανένα νέο ιό-δηλητήριο.

Υπόθεση #2:
Άλλη πιθανότητα είναι να έχουν δάκο οι αγρότες, και τα ΜΑΤ να τους ψεκάζουν για το δικό τους καλό. Απλά δεν τους το λένε για να μην τους ανησυχήσουν.
Τον δάκο μάλλον θα τον κόλλησαν από το Π.Α.Μ.Ε., μιας και το καημένο το έχουν ταράξει στους ψεκασμούς (όπως λέει ο Τζίμης Πανούσης).
Αυτοί εκεί, όμως, ακόμα προσπαθούν με τον δάκο παρέα.

Υπόθεση #3:
Τα δακρυγόνα και τα χημικά, που χρησιμοποιεί η Ελληνική Αστυνομία, έχουν απαγορευτεί από όλες τις δυτικές χώρες (μιας και θεωρούνται επικίνδυνα).
Μόλις λάβαμε την τελευταία φουρνιά από το Ισραήλ (όπως φημολογείται - φανταστείτε για να μην τα πετάνε στους Παλαιστίνιους, πόσο επικίνδυνα είναι - ).
Πρέπει, λοιπόν, κάπως να τα ξεφορτωθούμε. Να εκσυγχρονιστούμε και εμείς, παρέα με τις αστυνομικές δυνάμεις του υπόλοιπου πολιτισμένου κόσμου.
Για να πάρουμε, όμως, τα καινούργια χημικά, πρέπει να τελειώσουμε τα παλιά.
Με απλή μπακαλίστικη λογική, και όπως αποδεικνύεται με μαθηματικά του Λυκείου, όσο περισσότερα πετάξουν τώρα (όσο πιο πολύ ψεκάσουν) τόσο πιο γρήγορα θα πάρουν τα καινούργια χημικά (για να συνεχίσουν να μας ψεκάζουν, με καλύτερες συνθήκες για τον ψεκαζόμενο).


Τέλος, επειδή δεν κρατιέμαι.
Έπρεπε να πέσει δακρυγόνο και χημικό στον κ. Παπανδρέου για να ζητήσει το ΠΑΣΟΚ την παραίτηση (εκτός του υπουργού εσωτερικών) της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας;
Όταν τα πετούσανε, εξίσου απρόκλητα, στους φοιτητές σε κάθε πορεία, εσείς πού ήσασταν κύριοι του ΠΑΣΟΚ;
Γιατί δεν "τα βάλατε" και τότε με την αστυνομία αλλά μόνο με τα πολιτικά πρόσωπα από πίσω;

2 σχόλια:

  1. Orea ta les, alla apo ta keimena genika exo thn entypwsh oti kratas pisines. Dld ok, tha ta peis tha ta xoseis, sto telos omos tha peis kati kai gia tous allous. Afto toxw dei na to kanoun para polloi mono kai mono gia na diksoun oti den "einai" me kanena. Katantaei omos kourastiko. Alitheia men kourastiko de. Se genikes grammes symfwnw.

    ΑπάντησηΔιαγραφή