Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2008

Και τι σας φταίνε οι τράπεζες;

Αυτόν τον καιρό βούιξαν τα κανάλια, οι δημοσιογράφοι, οι καταστηματάρχες, οι σχολιαστές και πάρα πολλοί άλλοι για τη καταστροφή που προκαλούν κουκουλοφόροι σε τράπεζες.

"Και σε τι φταίνε δηλαδή οι τράπεζες;"
"Θα πρέπει πάλι να απολυθεί κόσμος λόγο των καταστροφών"
"Άνθρωποι θα χάσουν τις δουλειές τους."

και άλλα πολλά χαριτωμένα.

5 πρόχειροι λόγοι για τους οποίους μια τράπεζα, δεν έχει ανάγκη.

1.Οι τράπεζες είναι οι πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις της Ελλάδος. Για τα 5-6 υποκαταστήματα της κάθε τράπεζας που καταστρέφονται, το κόστος ανακαίνισης είναι μηδαμινό σε σχέση με τα κέρδη που βγάζουν τόσα χρόνια με την νόμιμη τοκογλυφία τους.

2. Οι ίδιες οι ασφαλιστικές εταιρίες των τραπεζών αυτών, θα πληρώσουν για τις καταστροφές που προκλήθηκαν. Και μην ακούσω για τις καημένες τις ασφαλιστικές. Αυτές είναι οι επιχειρήσεις στο νούμερο 2 με τα περισσότερα κέρδη.

3. Οι υπάλληλοι στις τράπεζες αποκλείεται να χάσουν τις δουλειές τους επειδή:
α) Σε μερικές μέρες η τράπεζα θα είναι πάλι ανοιχτή και θα χρειάζεται υπάλληλους. Γιατί να ψάχνει καινούργιους;
β) Δεν συμφέρει στις τράπεζες να απολύσουν υπαλλήλους επειδή θα πρέπει να τους πληρώσουν γερές αποζημιώσεις.
γ) Εάν έπαιρναν νέους υπαλλήλους θα έπρεπε να χάσουν χρόνο για την εκπαίδευση τους. Πού πλέον χρόνος για χάσιμο με μια οικονομική κρίση να σου χτυπάει απειλητικά την πόρτα.

4. Χρήματα από καταθέσεις δεν χάνονται. Χάνονται μόνο κάποια μηδαμινά ποσά από τα κέρδη τους, τα οποία σε σύντομο χρονικό διάστημα επιστρέφονται πίσω.

5. Η κυβέρνηση (τα φιλαράκια τους) θα τους δώσει ένα χριστουγεννιάτικο μπόνους (έναν 13ο μισθό βρε αδερφέ, είναι και γιορτές) που ανέρχεται στα 28 δις ευρώ. Και μετά τους μάραναν μερικές τζαμαρίες και καμιά εκατοσταριά καμμένα γραφεία.

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να γράψω κάτι ακόμα.
Οι καταστροφές στις τράπεζες, που δεν είναι παρά τοκογλύφοι με την ευχή του κράτους, είναι όπως ένα σπυράκι για έναν έφηβο.
Γι΄αυτόν, χάλασε ο κόσμος αλλά κανονικά δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα μικρό αντιαισθητικό στιγματάκι μπροστά στην "ομορφιά" ολόκληρου του προσώπου.

Και να επαναλάβω, για να μην με παρεξηγήσουν.
Μιλάω αποκλειστικά για τράπεζες. Όχι για μικροκαταστήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου