Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2008

Εδώ οι καλές οι παροχές... Πάρε κόσμε.

Και κάτι σχετικά πιο επίκαιρο.

Παροχές.
Ναι, από αυτές που λατρεύει ο λαός.
Ίσα ίσα για να φοράει τις παρωπίδες του και να συνεχίζει να ψηφίζει το κόμμα που γουστάρει.
Ή καλύτερα, το κόμμα που τον κυβερνάει μιας και οι παροχές όταν γίνονται βιαστικά και "ψηφοθηρικά" αποσκοπούν σε κάποιου είδους συσπείρωση προς την κυβέρνηση.

Το ζήσαμε στις εκλογές του 2007.
Λίγο πριν τις εκλογές, η κυβέρνηση πιάνει τα μαθηματικά του λυκείου, τα ξεσκονίζει και μαθαίνει την στατιστική και την πράξη της διαίρεσης.
Βλέπει τι χρήματα υπάρχουν στην άκρη, κάνει μια υπόθεση για τους πληγέντες και πατάει μια διαίρεση το ένα με το άλλο (αν και σίγουρα, κάπως θα βρήκανε τρόπο να ταΐσουν και δικές τους ανάγκες μέσα σε όλο το χάος της καταστροφής).

Έχουμε λοιπόν:

x / y = 3000 ευρώ

όπου x είναι τα λεφτά που υπάρχουν και y ένας πρόχειρος υπολογισμός του αριθμού των πληγέντων.
Και κάπως έτσι κερδίζεις εκλογές!
3000 ευρώ λοιπόν. Χωρίς πολλά πολλά λόγια και ψηλά γράμματα που λέμε.
Βγήκε και ο πρωθυπουργός και είπε ότι πρέπει η διαδικασία να γίνει γρήγορα. Να μην περιμένει ο λαός. Να μην υπάρχουν πολλά έντυπα που θα πρέπει να συμπληρωθούν - γραφειοκρατεία και τα σχετικά.
Κάπου εκεί χάνεται η μπάλα. Άρχισε ο κοσμάκης με μια υπεύθυνη δήλωση να παίρνει 3000 ευρώ. Χωρίς έλεγχο. Πήρε η σάρα και η μάρα και ο κάθε κίτσουλας.
Αλλά όλα και όλα. Πολύ γρήγορα το κατάλαβαν και άρχισαν να τα παίρνουν πίσω.

Και από τότε ακόμα παίρνουν. Και από αυτούς που όντως τα δικαιούνταν.
Μετά από δύο χρόνια ζητάνε αυτά που δώσανε. Γιατί δεν λέγατε τουλάχιστον ότι πρόκειται περί δανεισμού (σαν τα 28 δις που θα δώσει το κράτος στις τράπεζες, επειδή είναι και καλοί φίλοι).

Εάν αυτό δεν είναι προεκλογικό κόλπο, τότε ποιο είναι;

Τα ίδια και τώρα με τις καταστροφές σε όλη την Ελλάδα μετά την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Δίνουν από 10.000 ευρώ στις επιχειρήσεις που καταστράφηκαν.

1. Δίνεις 10.000 ευρώ και στα μαγαζιά που τους σπάσανε μια τζαμαρία. Δεν νομίζω μια τζαμαρία να κοστίζει 10.000 ευρώ. Ούτε 2-3 χιλιάδες να κοστίζει.
2. Τα καταστήματα αυτά είναι ασφαλισμένα. Θα πάρουν τα λεφτά τους πίσω από τις ασφαλιστικές τους. Και για τις βιτρίνες αλλά και για το εμπόρευμά τους.
3. Θα είναι υπερβολή εάν εγώ υποθέσω ότι σε 2 χρόνια θα τα πάρουν πίσω και αυτά;

Τι να συγκρίνεις τώρα...
Τις παροχές του Ανδρέα Παπανδρέου με τις παροχές του Κώστα Καραμανλή (του ανιψιο);
Ο πρώτος έδινε χρήμα στον λαό για 8 χρόνια και του το πήρε πίσω ο Μητσοτάκης σε 3, και ο δεύτερος δεν προλαβαίνει να δώσει καλά καλά και το παίρνει πίσω πριν αρχίσει καν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου