Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2008

Προυπολογισμός 2009 - Προβλέψεις για το μέλλον απο το Μέντιουμ - Υπουργό Οικονομικών κ. Αλογοσκούφη

"Αλογοσκούφης: «Στον αέρα» ο προϋπολογισμός"

Ο κ. Αλογοσκούφης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «βλέποντας ότι δεν μπορεί να ανατρέψει το πολιτικό κλίμα, ετοιμάζεται να προβάλλει νέο υποψήφιο πρωθυπουργό».
Στα λόγια του μέντιουμ διακρίνεται πολύ καθαρά η άνοδος ενός καινούριου προσώπου στην ηγεσία του κόμματος της κυβέρνησης(για όσο καιρό είναι ακόμα στην εξουσία). Ως μέντιουμ λίγο και εγώ θα υποθέσω την κ. Ντόρα Μπακογιάννη (και για να μην ξεχνάμε είναι της οικογενείας Μητσοτάκη, όσα αυτό μπορεί να συνεπάγεται).

«Μετά την αποτυχία της παροχολογίας, το επόμενο επεισόδιο στο φαύλο αυτό κύκλο είναι η διαδοχολογία», είπε χαρακτηριστικά.

Το ίδιο διαπιστώνουμε και εδώ περί διαδόχου. Σε αυτήν την πρόταση όμως ο κ. Υπουργός αναπολεί και θυμάται την αποτυχία παροχής των 3000 ευρώ σε οικογένειες που καταστράφηκαν απο την "ασύμμετρη απειλή" - πυρκαγιές του 2007, και αυτό επειδή αναγκάστηκαν να τα πάρουν σιγά σιγά πίσω (εμ... έχουν να δώσουν 28 δις ευρώ στις τράπεζες... πρέπει να γίνουν περικοπές!). Επίσης, αυτό ακριβώς το γεγονός μας προϊδεάζει για τα 10.000 ευρώ που θα πάρουν οι επιχειρήσεις που "χτυπήθηκαν απο το σμήνος των κουκουλοφόρων". Σε 2 χρονάκια, πίσω και αυτά.

Ο κ. Αλογοσκούφης έκανε λόγο για αναξιόπιστο προϋπολογισμό ενώ παράλληλα κράτησε αποστάσεις από τις προτάσεις του επίτιμου προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για σφιχτή οικονομική πολιτική.

Τα ίδια βλέπουμε και εδώ περί προϋπολογισμού καθώς επίσης βλέπουμε πόσο επιδέξια αποφεύγει να σχολιάσει τα λόγια του επίτιμου προέδρου. Μάλλον επειδή η κ. Μπακογιάννη, ως μέλλουσα πρόεδρος του κόμματος, θα παίρνει και "γραμμή" (αλα κομμουνιστική "καθοδήγηση") από τον πατέρα της και ο κ. Αλογοσκούφης "φυλάει τα ρούχα του για να 'χει τα μισά".

Ο κ. Αλογοσκούφης έκανε λόγο για προϋπολογισμό που βρίσκεται «κυριολεκτικά στον αέρα».

Μάλιστα αρκετοί δημοσιογράφοι μιλάνε για προϋπολογισμό που δεν βγάζει ούτε μήνα!

«Πρέπει να ντρέπεται η κυβέρνηση για τον προϋπολογισμό, που δεν συμβαδίζει με όσα συμβαίνουν στην οικονομία. Αυτοί οι 11 μήνες αποδεικνύουν τη σαθρή βάση του προϋπολογισμού του 200*» υποστήριξε.
Στο πρώτο νομίζω οτι συμφωνεί ολόκληρη η Ελλάδα.

Το δεύτερο πλέον μας φέρνει στην αλήθεια. Κάποιοι ήδη θα το υποψιάστηκαν. Τα λόγια αυτά αφορούσαν τον προϋπολογισμό του 2003 επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει οτι αυτά τα λόγια - προφητείες δεν ισχύουν και τώρα μετά από 5 χρόνια.

Αυτά για την ώρα από το διαχρονικό μέντιουμ - οικονομολόγο κ. Αλογοσκούφη.

Ίσως αυτά που ισχυρίζεται τα τελευταία 3-4-5 χρόνια να ισχύσουν με 5 χρόνια καθυστέρηση.

Μακάρι.

Να δούμε πόσο θα αντέξει η χώρα.


Το κείμενο που παρατήθεται πάρθηκε απο: http://www.bbc.co.uk/greek/domesticnews/story/2003/12/031219_buget.shtml

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου