Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Το δάσος και το δέντρο.

Μαλώστε.
Μαλώστε ελεύθερα.
Φωνάξτε όσο πιο δυνατά μπορείτε.
Λύστε τα σκυλιά σας και επιτεθείτε στον εχθρό σας με όλη σας την δύναμη.
Κλείστε τα αυτιά σας και μαλώστε άφοβα.
Πείτε ελεύθερα την χαζομάρα σας, σας το επιτρέπει και το σύνταγμά μας.
Χάρη σε αυτό λέω και εγώ τις δικές μου.

Η διαφορά είναι ότι αυτοί οι κύριοι που μαλώνουν, φωνάζουν και ωρύονται και κατά 90% λένε ψέματα το κάνουν είτε με την άνεση του βουλευτικού τους ασύλου είτε με την ασφάλεια ενός τηλεοπτικού παραθύρου.

Δημοσιογράφοι και δημοσιογραφίσκοι καθημερινά στα δελτία και στις ενημερωτικές εκπομπές μας μιλάνε για σκάνδαλο Παυλίδη, για πρόωρες εκλογές, για την επαναφορά του σκανδάλου του Βατοπαιδίου στην επικαιρότητα, για πρόωρες εκλογές, για λογαριασμούς που αφορούν το σκάνδαλο Ζημενς, για πρόωρες εκλογές, για την κόπωση του Πρωθυπουργού, για πρόωρες εκλογές, για Δελφίνους και διαδόχους και πολλά πολλά πολλά άλλα πράγματα και για πρόωρες εκλογές.

Αμέσως να ρωτήσουν βουλευτές, πολιτικούς, γενικούς γραμματείς, διευθυντές και όποιον άλλον βρεθεί μπροστά τους, για το εάν και πότε θα γίνουν πρόωρες εκλογές.
Οι δημοσκοπήσεις εμφανίζονται η μία μετά την άλλη με πλέον αμφισβητούμενα ποσοστά μιας και η κάθε εταιρία βγάζει αριθμούς που απέχουν συν πλην 2 με 3 μονάδες σε σχέση με την δημοσκόπηση της προηγούμενης εβδομάδας.
Τα αποτελέσματα βέβαια δεν μας νοιάζουν και τόσο στην προκειμένη περίπτωση.

Αυτό που αρχίζει να γίνεται απίστευτα κουραστικό είναι η ενασχόληση του πολιτικού (και παράλληλα και του υπόλοιπου) κόσμου, με το κάθε σκάνδαλο που κάνει την εμφάνισή του στο πολιτικό σκηνικό.
Δεν μας έφταναν τα προβλήματά μας, όσο σημαντικά και αν είναι αυτά, ξαφνικά έχουμε να σκεφτόμαστε και για την τάδε μίζα που πήρε ο τάδε υπουργός από την τάδε εταιρία ή το τάδε πρόσωπο.
Δεν με πειράζει η δήθεν σκοτούρα που προστίθεται στο κεφάλι μας γιατί στο κάτω κάτω βαθιά μέσα μας όλοι τους έχουμε γραμμένους.
Με πειράζει το γεγονός ότι τα μάτια όλου του κόσμου καρφώνονται σε αυτό το πράγμα.
Στο κάθε σκάνδαλο.
Βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος.

Ξεχνάμε γρήγορα την τραγική ελληνική πραγματικότητα.

Κάνει την δεύτερη απόδρασή του ο Παλαιοκώστας και ξαφνικά ξεχνάμε την οικονομική κρίση και την απατηλή και ποταπή διαχείριση της οικονομίας του κράτους από την κυβέρνηση.
Μιλάμε για το σκάνδαλο Παυλίδη και παραβλέπουμε το γεγονός ότι στο υπουργείο Οικονομίας είναι τόσο μα τόσο ανοργάνωτοι που το έλλειμμα του 2008 βγήκε τριπλάσιο από αυτό που είχανε προϋπολογίσει.

Με το ένα μάτι ανοιχτό θα πρέπει να κοιμόμαστε πλέον για να μην ξαφνιαστούμε από αυτό που θα μας φέρει η επόμενη μέρα.

Και αυτοί που θα έπρεπε να μην κοιμούνται καθόλου, είτε από την ανησυχία τους για το τι έρχεται αύριο είτε από τις τύψεις για την μίζα που πήραν και που καταλήστεψαν το δημόσιο, κοιμούνται, ήσυχα και ωραία, σε κάποιο διαμέρισμα ή σε κάποια από τις πολλές τους βίλες, σε ένα από τα βασιλικά τους κρεβάτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου