Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2008

Παραίτηση Υπουργών. Ω... Μα γιατί;

Φτάσαμε σε σημείο πλέον οι υπουργοί να κρατάνε όμηρο τον πρωθυπουργό τους.
Έχουν μετατραπεί σε κάποιου είδους καινούργια βιονική ανθρωπόμορφη κατσαρίδα.

Τι θέλετε;
Ας τα μαζέψουμε λίγο όλα μαζί και ας δώσουμε ωραίες, περιεκτικές και ταυτόχρονα παραπλανητικές απαντήσεις, οι οποίες επιτρέπουν στον κάθε υπουργό να διατηρήσει την θέση που τόσο πολύ αγαπά και ποθεί (μια ευγενική χορηγία του Σουφλέ, προς τωρινούς αλλά και μελλοντικούς πολιτικούς).

Το Πολιτικοκοινωνικό Σουφλέ παρουσιάζει:

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

- Αυθαίρετη βίλα

Ο κ. Σουφλιάς (υπουργός Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. - υπεύθυνο για να εντοπίζει παρανομίες σε χωροταξικά θέματα) απάντησε πάρα πολύ εύστοχα "ο μηχανικός μου ευθύνεται" και πέταξε το μπαλάκι στο άτομο με το οποίο το πιο πιθανό είναι να πίνουν κανένα τσιπουράκι μαζί τα μεσημεράκια. Κάτι παρόμοιο μπορείτε όλοι να κάνετε. Υπάρχουν τόσοι που εργάζονται για την ανέγερση της αυθαίρετης βίλας σας. Ρίξτε τα όλα στον οικοδόμο.

- Υποκλοπές τηλεφωνικών διαλόγων υπουργών και πολιτικών προσώπων

Ο κ. Βουλγαράκης και η παρέα του, δείχνουν ένα πάρα πολύ ωραίο και φαντασμαγορικό γράφημα (το οποίο ακόμα δεν έχω καταλάβει τι παρουσιάζει) και πολιτικές ευθύνες δεν αποδίδονται πουθενά. Εύκολα, γρήγορα, νόμιμα, ΗΘΙΚΑ.

- Πυρκαγιές καλοκαιριού 2007

Ο κ. Πολύδωρας στο μεγαλείο του. "Βρισκόμαστε σε ετοιμότητα και αυτό το καλοκαίρι" λόγια πριν τα γεγονότα. "Ο μηχανισμός δουλεύει άψογα" λέγανε τις πρώτες μέρες. Κάπου εκεί χάσανε την μπάλα και αρχίσανε να μιλάνε για "ασύμμετρη απειλή" και στα ΜΜΕ να κυκλοφορούν διαφορές φήμες για συνωμοσίες και άλλες αρλούμπες. Εκτός αυτού, μία πολιτική συμβουλή από το Σουφλέ "οι πυρκαγιές σε διεθνές επίπεδο βοηθάνε την εκάστοτε κυβέρνηση να ξανανικήσει στις επερχόμενες εκλογές" αρκεί να δώσει κανα χιλιάρικο στον λαό που χτυπήθηκε.

- Ομόλογα

Ο κ. Αλογοσκούφης (κοτζάμ υπουργός οικονομίας) δεν γνώριζε τίποτα για την υπόθεση των ομολόγων οπότε και εδώ η απάντηση είναι περιεκτικότατη και σας βγάζει και από τη δύσκολη θέση. Έτσι ο κ. Αλογοσκουφης συνέχισε ακάθεκτος να εφαρμόζει τα φανταστικά του οικονομικά μέτρα και όχι μόνο αυτό, αλλά τον θεωρούσε ο λαός και επιτυχημένο υπουργό!

- Σκάνδαλο SIEMENS

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης (δυστυχώς λίγο άστοχο παράδειγμα για το θέμα μας επειδή δεν είναι υπουργός, αλλά απλός βουλευτής αν και αυτό δεν τον απαλλάσσει από πολιτικές ευθύνες - τις οποίες δεν ανέλαβε) είχε εξοπλίσει το γραφείο του με συσκευές στης SIEMENS. 120.000 ευρώ ήταν τα τιμολόγια από τα οποία ο βουλευτής έτρεξε να εξοφλήσει τα τελευταία 40.000 ευρώ αφού ξέσπασε το σκάνδαλο. Η δικαιολογία και αυτή πολύ απλή "όλα ήταν νόμιμα". Τι μπορεί να πήρε ο άνθρωπος με 120.000 ευρώ; Κινηματογράφο έστησε στο γραφείο του με 120.000 ευρώ;
Στο σκάνδαλο επίσης φάνηκε να εμπλέκεται και το αστέρι της κυβέρνησης, ο αγαπητός από τον λαό, κ. Λιάπης. Ταξιδάκι με το τζετ μεγάλου προσώπου της SIEMENS για να δουν το euro.
Σε τέτοιες περιπτώσεις αποφεύγουμε να λάβουμε πολιτικές ευθύνες με το να εμφανιζόμαστε σε τηλεοπτικά κανάλια και να υποστηρίζουμε οργισμένοι οτι "έχω στοιχεία για την οικογενειακή πτήση που αποδεικνύουν την αθωότητα μου" και μετά δεν εμφανίζουμε τίποτα μιας και δεν ζητήθηκε τίποτα επειδή ήμασταν πάρα πολύ πιστικοί στις εμφανίσεις μας.
Εδώ πάντως θα ήθελα πολύ να δω τι θα γινόταν εάν κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ όταν ξεσπούσε το σκάνδαλο για τα λεφτά που μπαίνανε στα ταμεία του. Τι μπορεί να σκαρφίζονταν οι δαιμόνιοι υπουργοί του κόμματος αυτού που άνοιξε τον δρόμο για την "μοντέρνα τέχνη της μίζας". Ίσως να μην μάθουμε ποτέ. Ίσως πάλι να μάθουμε πολύ σύντομα μιας και άρχισε να φαίνεται ποιος θα κυβερνήσει τον τόπο αυτό στα επόμενα χρόνια.

- Μονή Βατοπαιδίου

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όταν εμπλέκεστε σε σκάνδαλο τέτοιου είδους και επιπέδου, πριν αρχίσετε οποιουδήποτε είδους απολογίες - δικαιολογίες, φροντίστε να είσαστε ήδη κολλητάρι του πρωθυπουργού!
Μόνο σε περίπτωση που η κυβέρνηση τα "πάει καλά" με τις δημοσκοπήσεις θα μπορέσετε να γλυτώσετε κάποιου έιδους παραίτηση. Εάν κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, τότε καλό θα ήταν να βάλετε πάλι τον σύντροφό σας να δουλέψει (τα δάνεια δεν θα πληρώνονται απο μόνα τους).
Επίσης κάντε έναν συμβιβασμό και ζήστε με 4 βίλες. 5 βίλες είναι υπέρβαση και είναι απίστευτα προκλητικές στα μάτια του λαού. Μην ανησυχείτε όμως, η εξεταστική επιτροπή θα έρθει να σας δικαιώσει. Εάν δεν έρθει αυτή, τότε η εξέγερση του λαού και το κάψιμο πόλεων και οι καταστροφές θα έρθουν και ο λαός θα τα ξεχάσει όλα.

- Δολοφονία 15χρονου από ειδικό φρουρό - Εξέγερση λαού

Το σωστό χαρτί να παίξετε εδώ είναι να κάνετε μια παραίτηση "θέατρο". ΜΗΝ ξεχάσετε να συνεννοηθείτε πρώτα με τον πρωθυπουργό σας για να μην σας πάρει στα σοβαρά και κάνει δεκτή την παραίτηση σας. Μετά έχετε την απόλυτη ελευθερία να βγείτε και να πείτε ότι θέλετε για την δράση της αστυνομίας και των ΜΑΤ. Ο λαός θα έχει πάψει προ πολλού να σας παίρνει στα σοβαρά, οπότε δεν υπάρχουν λόγοι άγχους.

Για να μην αδικήσω καταστάσεις, θα πώ ότι και επι ΠΑΣΟΚ αλλά και επι ΝΔ αρκετών ατόμων οι παραιτήσεις γίνανε δεκτές. Αυτό δεν είναι αποδεικτικό λήψης πολιτικών ευθυνών αλλά αποδεικνύει πόσο σάπιο είναι το πολιτικό σύστημα και πόσο απροκάλυπτα μπορούν, άτομα στην εξουσία, να ρουφήξουν χρήμα.

Τα του ΠΑΣΟΚ θα τα πιάσω άλλη μέρα. Άσε που δεν είναι και επίκαιρα. Ας κυβερνήσουν ξανά και όλα πάλι θα βγουν μπροστά και θα τα θυμηθούμε όλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου