Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Προσοχή παρακαλώ! Τα περί της αρχηγίας!

Ως Blogger θα ήθελα να δηλώσω την επίσημη υποστήριξη του υποψηφίου Α. Σαμαρά για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας.

Να τονίσω όμως ότι δεν έχω καμία σχέση με το κόμμα αυτό.

Ούτε ζήτησα από βουλευτή τους να με βάλει σε κανένα stage, ούτε ζήτησα καμία μετάθεση (δεν έχω πάει καν φαντάρος ακόμα), ούτε συμμερίζομαι την πολιτική ιδεολογία του κόμματος (ούτε την παλιά περί εθνικοφροσύνης ούτε την καινούργια τον δήθεν κοινωνικό νεο-φιλελευθερισμό)

Στην αρχή ήθελα τον Δ. Αβραμόπουλο για αρχηγό, μιας και (υποστηρίζει ότι) πηγάζει από το πολιτικό "κέντρο" και δεν θα ακολουθούσε τόσο δεξιές πολιτικές, τουλάχιστον όχι μπροστά στα μάτια του κόσμου.
Δυστυχώς (ή ευτυχώς) ο κ. Αβραμόπουλος απέσυρε την υποψηφιότητά του.

Οπότε στρέφομαι στον κ. Σαμαρά.
Όλος ο κόσμος πάει με την κ. Μπακογιάννη.
Για να το ξαναπώ πιο σωστά αυτή τη φορά.
Όλος ο κόσμος πάει με την κ. Μητσοτάκη.
Ναι.
Κυρία Θεοδώρα Μητσοτάκη για να μην ξεχνιόμαστε.
Κόρη του ανθρώπου που ρήμαξε την Ελλάδα και δημιούργησε το θέμα ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το ότι τον επίτιμο όλοι τον αποκαλούν "γκαντέμη" και "ακατονόμαστο"!
Ακόμα και στην ΝΔ ακούνε "Μητσοτάκης", και τρέχουν!

Οπότε ας διερωτηθούμε.

Θέλουμε πραγματικά την κ. Μητσοτάκη για αρχηγό της ΝΔ;

Επαναλαμβάνω ότι δεν έχω καμία σχέση με την ΝΔ απλά εκφράζω την άποψη μου ως πολίτης.

2 σχόλια:

  1. Κοίτα, μια λαική ρήση λέει εύστοχα ότι το μήλο κάτω απ τη μηλιά θα πέσει (ή αλλιώς κατά μάνα κατά κύρη).

    Όμως δεν μπορούμε να καταδικάζουμε κάποιον απ το όνομά του ή απ τους γονείς του. Αν ήταν έτσι πρέπει όλοι οι Παπαδόπουλοι του ελληνισμού να θεωρούνται σημαδεμένοι απ τον λεκέ ενός Παπαδόπουλου που πάτησε την Ελλάδα στο λαρύγγι με την μπότα της αυταρχικής Χούντας.

    Δεν σημαίνει ότι αν ο πατέρας είναι εγκληματίας ότι θα γίνει και το παιδί. Κανείς δεν κληρονομεί την προσωπικότητα του πατρός του, μπορεί τα μαλλιά και στην προκειμένη περίπτωση το βλέμμα που σκοτώνει (κυριολεκτικά), όχι όμως προσωπικότητα.

    Βέβαια οι πολιτικοί αποτελούν ιδιάζουσα περίπτωση ανθρώπων, λες και έχουν αποσχιστεί απ το "δέντρο" της εξέλιξης και έχουν κάνει δικό τους κλαδί, το homo politicus, με τα δικά τους μοναδικά τερτίπια.

    Τώρα για το συγκεκριμένο άτομο όμως, την κα. Μπακογιάννη (Μητσοτάκη) και εγώ δεν είμαι ενθουσιασμένος, αλλά μεταξύ μας γιατι θα έπρεπε να προτιμάμε κάποιον; Ειδικά όταν δεν είμαστε σύμφωνοι με πολιτικές και πεποιθήσεις που κυρήττει η εν λόγω παράταξη.

    Η αλήθεια να λέγεται, αν θα έπρεπε να το δω αντικειμενικά και βγάζοντας τον εαυτό μου πίσω απ το μικροσκόπιο της πολιτικής άποψης, θα έλεγα ότι προτιμώ την μετριοπάθεια του Α. Σαμαρά. Συμφωνώ μαζί σου.

    Όσο αφορά στον "δικό μας" Πάνο, είναι δείγμα ανθρώπου που θα έπρεπε να μην συμμετάσχει στην πολιτική σκηνή. καθόλου. ποτέ. μα ποτέ.
    Ας περιοριστεί καλύτερα στον ρόλο που τόσο καλά ξέρει να παίζει, του Ζορό και του ανθρώπου της νύχτας που είναι.

    Καλησπέρα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να τα πάρω με την σειρά.

    1. Όλοι οι Παπαδόπουλοι της Ελλάδος (και όχι μόνο) δεν συγγένευαν με τον Χουντικό Παπαδόπουλο.

    2. Δεν καταδικάζω όλους τους Πολιτικούς που έχουν σχέση με τους γονείς τους μιας και στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά παραδείγματα όπου το μήλο έπεσε πολύ μακρυά από την μηλιά (και μάλλον μας βγήκε αχλάδι!).
    Κάποιοι που τώρα ανήκουν στο ΛΑΟΣ είχανε γονείς που ήταν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
    Ο Θ. Πάγκαλος που είναι σοσιαλιστής (ή σοσιαλδημοκράτης; εύλογο ερώτημα) και πέρασε από ΚΚΕ (ναι πέρασε και από εκεί όταν ήταν νιάτο και εδώ και χρόνια είναι στο ΠΑΣΟΚ είχε παππού τον Θ. Πάγκαλο που ήταν Δικτάτορας της Ελλάδος για ένα σύντομο χρονικό διάστημα.

    3. Δυστυχώς ή ευτυχώς κληρονομούμε προδιαθέσεις από τους γονείς μας.
    πό προδιάθεση για εμφάνιση ασθενειών μέχρι και προδιάθεση για εμφάνιση εγκληματικών τάσεων, επιθετικότητας καθώς και αλκοολισμού.

    4. Στην προκειμένη περίπτωση (την κ. Μπακογιάννη -Μητσοτάκη-) όλοι μας βλέπουμε πολύ καλά πως λειτουργεί το μητσοτακικό "λόμπι" και τρέχουν όλοι για να στηρίξουν την κ. Ντορούλα τους.
    Ως γνωστών, υπάρχει το καραμνλικό και το μητσοτακικό λόμπι στο κόμμα της ΝΔ.
    Το καραμανλικό "απεβίωσε" στις 4 Οκτωβρίου.
    Εάν δεν λειτουργούσε σαν μαριονετοπαίκτης ο επίτιμος τότε δεν θα είχα και πολλούς λόγους να πιστεύω ότι η κ. Μπακογιάννη έχει σχέση με τις πολιτικές τους πατέρα της.
    Κάτι τέτοιο δεν ισχύει όμως.

    5. Πρέπει να προτιμάμε κάποιον γιατί στην τελική εμείς θα τον φάμε στη μάπα όταν έρθει η ώρα να πάρει αυτός την ηγεσία της Ελλάδας στα χέρια του.
    Είναι σαν να λες ότι δεν ψηφίζεις γιατί η μια ψήφος δεν θα κάνει την διαφορά.

    Αυτά τα λίγα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή